Dānijā aizturētās divu bērnu mātes Kristīnes Misānes lietā otrdien uzreiz divi svarīgi lēmumi. Cerot, ka tiks apturēta viņas izdošana Dienvidāfrikai, valdība nolēmusi iesniegt sūdzību Eiropas Cilvēktiesību tiesā. Bet Ģenerālprokuratūra ar Eiropas aresta orderi ir vērsusies pie Dānijas prokuratūras, lūdzot izdot Misāni tiesāšanai Latvijā. Tas ir solis, ko jau sen gribēja panākt Misānes ģimene. Vairāk stāsta LTV “Panorāmas” korespondente Odita Krenberga.

Trešdien kļuvis zināms, ka Kristīnes Misānes izdošana ir īslaicīgi apturēta, raidījumā Delfi TV ar Jāni Domburu paziņoja Misānes māsa Mārīte Batraka, kurai to apliecinājis Kristīnes advokāts Dānijā. Savukārt Ārlietu ministrija aģentūrai LETA to vēl nevarēja apstiprināt.

Zināms, ka Dienvidāfrikas Republikas konvojs trešdien patiešām ieradies Dānijā pēc Kristīnes, tomēr viņas izdošana apturēta. Kā vēsta māsa, Dānija varētu Kristīni izdot Latvijai, bet jāgaida uz prokuratūras sagatavotiem dokumentiem, kas varētu aizņemt divas nedēļas.

Tikmēr ceturtdien kļuva zināms, ka Dānijas puse atcēlusi Misānes izdošanu Dienvidāfrikai. Ģenerālprokurors atzinis, ka viņa jāizdod Latvijai.

 

 

 

Iepriekšējais rakstsSmaga avārija šorīt notikusi Pierīgā
Nākamais rakstsPēc ilgākas klusēšanas parādās jauna informācija par Intaru Busuli