1.septembra naktī ap pulksten 01:00 Valsts policijā saņemta informācija par to, ka Ventspilī ir uzlauztas trīs pārtikas tirdzniecības vietas, proti kioski, un no vienas tirdzniecības vietas nozagtas preces. Apsardzes darbinieki ar Ventspils pilsētas Pašvaldības policijas darbiniekiem uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēja divus jauniešus, kuri iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par administratīviem pārkāpumiem.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa amatpersonas par notikušo uzsāka kriminālprocesu un noskaidroja, ka visām trim tirdzniecības vietām ir sabojātas durvis, bet zādzība ir notikusi no vienas tirdzniecības vietas, kur nozagta pārtika. Vienā no tirdzniecības vietām zādzība nenotika tā iemesla dēļ, ka pēc durvju uzlaušanas nostrādāja signalizācija, kas garnadžus aizbiedēja un pievērsa apsardzes darbinieku uzmanību – šeit vēlamies atgādināt, cik svarīgi ir savu īpašumu aprīkot ar signalizāciju un videonovērošanas kamerām.

Kopumā ar šīm darbībām uzņēmumiem ir radīti vairāk kā 300 eiro lieli materiālie zaudējumi – gan par sabojātajām durvīm, gan arī par nozagtajām precēm. Valsts policija turpina darbu kriminālprocesā par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu un par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā. Saskaņā ar Krimināllikumu par šādu noziedzīgu nodarījumu bargākais sods ir brīvības atņemšana uz pieciem gadiem. 

 

Iepriekšējais rakstsPāris Bauskas pusē saņem vienkārši neticamu “kāzu dāvanu”
Nākamais rakstsHumoriste Suvorova novesta līdz izmisumam