Svētdien, 28. novembrī, plkst. 20.00 kanāla TV3 ēterā un televīzijā Go3 tiks aizvadīta vērienīgā muzikālā šova “X Faktors” ceturtās sezonas fināla ceturtās tiešraides koncerts. Tajā uz skatuves kāps atlikušie seši fināla dalībnieki, kuri ir izpildīs divas dziesmas – savu muzikālo elku dziesmas, kā arī dziesmas, kas uzburs 1980. gadu ballītes atmosfēru.

Atlikušie seši X Faktora dalībnieki Eduards Rediko, Edgars Kārkliņš, Diona Liepiņa, Deniels Bērziņš, Grēta Grantiņa, Viktors Buntovskis turpina cītīgi gatavoties tiešraides iznācieniem vokālajās nodarbībās kopā vokālo pedagoģi un mūzikas producenti Maiju Sējāni. Šonedēļ dalībnieki būs sagatavojuši jau divas dziesmas, tāpēc šova 4. tiešraidē dzirdēsim virkni pasaulē atpazīstamu dziesmu, kā arī dažas 1980. gadu pašmāju melodijas. Maikls Džeksons, Adele, Eltons Džons, Igo, Riks Estlijs būs tikai daži no izpildītājiem, kuru dziesmas šonedēļ izpildīs šova dalībnieki.

Izvēlēties savām spējām atbilstošu dziesmu šova dalībniekiem ir īsts izaicinājums. X Faktora mūzikas producente un vokālā pedagoģe Maija Sējāne atklāj, ka dalībnieki iesūta dziesmas, kas atbilst raidījuma tematikai, un tad kopā ar mentoru tiek izvērtēta dziesmas atbilstība vokālajām spējām, psiholoģiskajai un emocionālajai gatavībai šo dziesmu izpildīt, kā arī dziesmas popularitāte un tās raksturs.

“Dziesmām parasti ir pieejamas daudz versijas un, veidojot aranžiju, skatāmies, kas dalībniekam un priekšnesumam muzikāli piestāvēs vairāk. Ir bijuši gadījumi, kad, piemēram, mentors Reinis Sējāns nāk klajā ar speciāli veidotu aranžiju kādai no savu dalībnieku dziesmām. Tas, protams, prasa laiku un māksliniecisko ieguldījumu. Mūsu grupā spēlē profesionāli mūziķi, kas mēģinājuma procesā arī piedalās dziesmu aranžēšanā, cenšoties panākt iespējami labāko rezultātu. Spēlēt X Faktora pavadošajā sastāvā nav viegli, jo repertuārs tiek gatavots jau pāris nedēļas uz priekšu, līdz ar to daudzas jau sagatavotās dziesmas aiziet nebūtībā, jo dalībnieks tiek izbalsots. Esmu ļoti pateicīga mūsu lieliskajiem mūziķiem par izturību, fenomenālajām darba spējām un lielo ieguldījumu,” mūziķu ieguldīto darbu vērtē mūzikas producente.

Ņemot vērā, ka ar dalībniekiem dažādi profesionāļi strādā teju katru dienu, tad dalībnieki progresē no tiešraides uz tiešraidi, tomēr Maija Sējāne atzīst, ka vokālais progress ir atkarīgs no paša dalībnieka centības un ieinteresētības darba procesā: “Es šo saucu par tādu kā sprintu, jo lielā ātrumā ir jāsagatavo konkrēta dziesma un jānovērš visas vokālās grūtības, kas var rasties šo dziesmu izpildot. Vokālajās nodarbībās tad meklējam veidus, kā padarīt dziesmu skanīgāku un palīdzu dalībniekam tikt galā ar vokāli un psiholoģiski grūtākajām vietām dziesmā.”

Mūzikas producente arī norāda, ka šovā palikušie dalībnieki jau ir nedaudz norūdījušies un zina, ko nozīmē dziedāt tiešraidē. “Protams, ka visiem ir stresiņš, bet, ja pirms tam ir kārtīgi pastrādāts, tad atliek vien izbaudīt. Esmu pārliecināta, ka katrs no viņiem izdara maksimumu un bieži rezultāts kopā ar svētku sajūtu uz skatuves ir pat labāks kā mēģinājumos,” tā Maija Sējāne.

Iepriekšējais rakstsDiemžēl piektdiena sākusies ar skumju ziņu
Nākamais rakstsZemgales pusē policija saņem slepkavas zvanu