Aizvadītajās dienās savu 60. dzimšanas dienu nosvinējis kādreizējais valdības un arī Latvijas Bankas vadītājs Einars Repše. Kā viņš savas dienas vada šobrīd, skaidro izdevuma “Privātā dzīve” 7.-13. decembra numurs.

Repše stāsta, ka gadi paskrējuši vienā mirklī. Viņš ikdienā aizvien ir ļoti aktīvs, darbojas dažādos projektos un palīdz attīstīties arī kādai bankai. Vizuāli ekspremjers aizvien ir tikpat stalts kā agrāk, vien matos iezadzies sirmums – par labu veselību viņš paldies saka gēniem.

Jubilejā Repše sev “dāvinās” balstvakcīnu pret Covid-19 un aicina vakcinēties arī līdzcilvēkus. Arī viņam ir zināmi cilvēki, kuri paļāvušies uz savu jaunību un imunitāti, bet nu ir miruši. Repše stāsta, ka vakcinējoties riski ir daudzkārt mazāki kā saslimstot. Vakcīna ir labākais, ko zinātnieki mums šobrīd spēj piedāvāt, drošs ir viņš.

Ekspremjers spriež, ka daudzu cilvēku priekšstati, māņticība un bailes no vakcinēšanās balstās zināšanu trūkumā. Repšem šķiet dīvaini, ka tie paši cilvēki, kuri bez aizspriedumiem izmanto telefonus, datorus un auto, kuru darbība nav iedomājama bez zinātnes, netic zinātnieku izstrādātai aizsardzībai pret slimību. Repše ironiski aicina šos cilvēkus būt konsekventiem un mest prom moderno elektroniku, atgriežoties alās pie ugunskuriem. Viņš aicina – ja ticat zinātnei, kas vada auto un darbina telefonu, ticiet tai arī attiecībā uz veselības aprūpes jautājumiem!

Repšes ģimenē jautājumu par nepieciešamību vakcinēties nav bijis. Seniori savakcinēti, tiklīdz tas bijis iespējams, tāpat to paveikuši arī paši. Kā zināms, ar nopietnām veselības problēmām jau gadiem cīnās viņa meita Madara, kura pārcietusi vairākas operācijas, tāpat ar veselības likstām cīnījusies sieva. Ģimenē nav bijis domu, ka jāvakcinējas, lai pasargātu sevi un citus,

Visu materiālu lasiet izdevuma  “Privātā dzīve” 7.-13. decembra numurā.

 

Iepriekšējais rakstsBrīdina par laiku tuvākajās stundās
Nākamais raksts“Beigtu vieglāk pavadīt kā dzīvu” – Magone sagrauj Žaņa cerības