Sinoptiķis Jānis Trallis mikroblogošanas vietnē “Twitter” īsi ieskicējis prognozes nākamās nedēļas sākumam, kad Latviju sasniegs siltās gaisa masas un gaidāms atkusnis.

“Kurzemes rietumos līdz Ziemassvētkiem sniegs var izkust pilnībā, citviet Latvijā sniega nokušana iespējama tikai vietās, kur tas ir plānāks. Atkalas dēļ otrdien, 20.decembrī, var nākties sēdēt mājās, bet vēl par agru prognozēt precīzi,” viņš raksta, brīdinot arī, ka uz ledus kāpt nevajadzētu. “Pat ezeros ledus aizvien ir plāns – zem sniega kārtas arī lielā salā tas nekļūst biezāks. Nākamnedēļ gaidāmais siltums un lietus ledu padarīs vēl trauslāku.”

Kā vēsta Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs, jau otrdien Latvijā laikapstākļus noteiks plašs ciklons virs Atlantijas okeāna – ieplūstot siltākai gaisa masai, iestāsies atkusnis, un sniegu nomainīs slapjš sniegs un pat lietus. Gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā var paaugstināties līdz +2…+4°. Pēc šī brīža prognozēm, šādi laikapstākļi saglabāsies līdz darba nedēļas beigām. 

 

Iepriekšējais rakstsDiemžēl piektdienas rīts sācies ar ziņu par traģēdiju Jēkabpils pusē
Nākamais rakstsJaunas ziņas par populāro grupu “Tautumeitas”