Kā vēsta 19.-25. jūlija izdevums “Privātā dzīve”, leģendārais aktieris Rūdolfs Plēpis izmēģina aizvien jaunus veidus, kā atgūt redzi.

Aktieris, kura balss dzirdama arī neskaitāmos radioiestudējumos, jau nepilnus divus gadus zaudējis acu gaišumu. Viņš ikdienā dzīvo pie meitas Viktorijas un mazmeitas Marijas, apmeklē speciālistus un pat ļāvies dažādām tautas metodēm, lai uzlabotu savu situāciju.

Ārsti gan viņam saka, ka redze zaudēta neatgriezeniski un īsti nekas nav darāms. Arī šādas vienkāršas apskates maksā ap 50 eiro, sūkstās aktieris. Pagaidām tikai viens speciālists tomēr nav zaudējis cerības un cīnās par Plēpja redzi.

Paralēli tiek izmantota arī tautas dziedniecība un homeopātija. Par cilvēku saziedoto naudiņu viņš var apmaksāt medikamentus un pilienus, bet ne atļauties operāciju kādā no divām vietām pasaulē, kur veicot redzes nerva atjaunošanas operācijas – klīnikās Krievijā un Francijā. Tas maksā tūkstošus un tādas naudas ģimenei nav.

Viņš atzīst, ka ir mierīgs un iedvesmojas no slavenā itāļu tenora Andrea Bočelli, kurš, būdams akls, uzstājas milzīgai auditorijai visā pasaulē. Drīzumā kādās nelielās svinībās dziedāšot arī Plēpis, tāpat viņš ierunājis stāstu Radioteātrim, tekstu iemācoties no galvas – tā kā lasīt viņš nespēj, nākas izmantot ierakstu.

Viņam ir vēl kāds sapnis – kopā ar meitu realizēt projektu, kurā viņa piespēlētu muzikālo pavadījumu, bet viņš stāstītu Imanta Ziedoņa pasakas. Savulaik kopā ar dzejnieku braukājis pa valsti – viņš deklamējis dzeju, bet Rūdolfs stāstījis pasakas. Lai izdodas!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Viktorija Plēpe (@victoria_plepe)

Plašu materiālu atradīsiet 19.-25. jūlija izdevumā “Privātā dzīve”!

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai nedēļai: 25.-31. jūlijs
Nākamais rakstsPārmaiņas kādreiz tik populārā dziedātāja Andra Ērgļa dzīvē