Kā piektdien vēsta izdevums “Vakara Ziņas”, pazīstamais šefpavārs Mārtiņš Rītiņš 5.decembrī Parīzē cietis streika laikā, pilnīgi nejauši iekļūstot tā epicentrā.

Demonstrācijās pret pensiju reformu Francijas galvaspilsētā piedalījās aptuveni 800 000 cilvēku, pūļa izklīdināšanai tika pielietota arī asaru gāze, jo notika skatlogu demolēšanas un pat sadedzināts auto. Rītiņš uz Parīzi bija devies biznesa braucienā, bet, pilsētas centrā novietojot auto, pavārs iekļuva asaru gāzes mākonī. Viņš skrējis uz tuvējo kafejnīcu, lai izskalotu acis, bet medicīniskā palīdzība, par laimi, nebija nepieciešama. Bijis arī nedaudz grūti paelpot. Nekas slikts gan ar pazīstamo pavāru nav noticis.

Tā kā auto bijis novietots centrā, tālāk nācies doties kājām. Rītiņš nenožēlo, ka tur nokļuvis, lai gan satiksme bijusi paralizēta un ļoti daudz nācies pārvietoties kājām. Ja parasti ceļš no centra līdz lidostai prasījis pusstundu, šoreiz tās bijušas veselas trīs stundas. Tiesa, uz lidmašīnu izdevies paspēt.

Vēl dzīvojot Anglijā, Rītiņš pats piedalījies demonstrācijās pret Padomju savienību, līdz ar to viņam esot priekšstats, kas ir streiks. Lai gan Parīzes braucienā neko apskatīt nav izdevies, viņš labi paēdis un ir apmierināts ar šo pieredzi.

Iepriekšējais rakstsRīdzinieks uzreiz nepamana, ka laimējis milzīgu summu. Kas notiek tālāk?
Nākamais rakstsValsts mežos ir iespēja iegūt malku bez maksas – VIDEO