Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Ventspils reģionālās nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei un nodevušas krimināllietas materiālus prokuratūrai.

Pagājušā gada 31.decembrī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldē tika saņemta informācija no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta par to, ka Ventspils novadā kādā īpašumā ir atrasts aptuveni 80 gadus veca vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm – vairākām sistām brūcēm. Valsts policija notikuma vietā aizturēja sievieti un tika uzsākts kriminālprocess.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Ventspils reģionālās nodaļas amatpersonas izmeklēšanā noskaidroja, ka vīrietim ar sievieti kopīgas alkohola lietošanas laikā bija izcēlies konflikts, kā rezultātā vīrietim tika nodarīti miesas bojājumi. Sieviete atzīst, ka situsi vīrietim gan ar pudeli, gan ar koka dēli vairākas reizes – līdz viņš pārstāja kustēties. Sieviete gan apgalvo, ka vīrietis elpoja, tāpēc viņa izmantoja laiku, lai satīrītu grīdu no lauskām un asinīm, un tīrīšanas laikā sieviete vīrieti pārbīdīja uz istabas vidu, lai varētu satīrīt grīdu. Viņa apgalvo, ka pēc tam tīrījusi vīrietim brūces ar speciālu šķidrumu, taču vīrietis kliedzis, lai pārstāj to darīt. Pēc istabas un vīrieša sejas satīrīšanas, sieviete devusies gulēt, bet vīrietis atstāts turpat, uz grīdas.

Pamostoties no rīta, sieviete sapratusi, ka vīrietim ir nepieciešama medicīniskā palīdzība. Kad notikuma vietā ieradās Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, viņi konstatēja vīrieša nāvi. Eksperta atzinumā teikts, ka nāve iestājusies no gūtajām traumām.

Aizturētajai uz izmeklēšanas laiku tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, kas ir spēkā vēl šobrīd. Kriminālprocesa ietvaros tika pieņemts lēmums par stacionārās kompleksās tiesu psihiatriskās – psiholoģiskās  ekspertīzes ar narkologa piedalīšanos noteikšanu aizturētajai. Ekspertu atzinumā ir  norādīts, ka sieviete noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas laikā slimoja ar psihisku slimību un ir atzīta par nepieskaitāmu. Līdz ar to, ar eksperta atzinumu ieteikts aizdomas turētajai piemērot medicīniska rakstura piespiedu līdzekli.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Ventspils reģionālās nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā un tas nosūtīts prokuratūrai nodošanai tiesai, lai lemtu jautājumu par medicīniska rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu aizdomās turētajai. Lēmums par medicīniska rakstura piespiedu līdzekļa piemērošanu un tā veidu tiesai būs jāpieņem, izvērtējot riska esamību un ņemot vērā, ka persona, nesaņemot nepieciešamo psihiatrisko aprūpi, var veikt darbības, kas var apdraudēt citus cilvēkus un viņu pašu.

Iepriekšējais rakstsĻoti svarīgs paziņojums visiem “SuperBingo” spēlētājiem
Nākamais rakstsZemnieks, kurš ar motorzāģi gāza elektrības stabus: Nekas vēl nav beidzies – VIDEO