Kā savā 19. jūnija numurā vēsta izdevums “Vakara Ziņas”, Latvijas slavenākais šefpavārs Mārtiņš Rītiņš (71) pēc vairāku gadu pauzes atgriezies restorānā “Vincents”, kuru pats deviņdesmito gadu sākumā pēc atgriešanās dzimtenē izveidoja.
Viņš izdevumam stāsta, ka “atgriezies pie savas ģimenes”. Šefpavārs neslēpj, ka bijuši vakari, kad viņš prātojis par aiziešanu no “Vincenta” 2017. gadā un to, vai tas bijis pareizais solis. Nu taps absolūti jauna vīzija restorāna telpām, ēdienkartē būs mūsdienīgi Eiropas un latviešu ēdieni, kurus Mārtiņš gatavos kopā ar pavāru Oskaru un “Vincenta” komandu. Tāpat tiek solīta veģetārā ēdienkarte un gardi, īpaši deserti, kā arī labākais vīns, ko izvēlēsies vīnzinis Raimons Tomsons.
Mārtiņš, kurš iepriekš “Vincentam” atdeva mūža 25 gadus, ir apņēmības pilns to padarīt vēl labāku un nozīmīgāku daļu no Latvijas restorānu un viesmīlības kultūras.
Gaismā nākusi patiesība par šefpavāra Rītiņa īpašuma “tirgošanu”