Aizgājušajās dienās daudzviet tika novērots lietus, lokāli arī pērkona negaiss, stipra lietusgāze un brāzmains vējš. Tuvākajās dienās gaidāms mainīgs laiks. Brīvdienās un jaunnedēļ daudzviet līs, vietām intensīvāk un ducinās pērkons, vēja ātrums visā valstī nākamnedēļ pastiprināsies un  būs brāzmains laiks. Gaiss nedēļas nogalē būs siltāks, svētdien gaidāms karstums, gaiss iesils līdz pat +30°, taču nākamajā nedēļā gaisa temperatūra pazemināsies un termometra stabiņš dienās svārstīsies vien ap +20° atzīmi, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Svētdien gaidāms lielākoties mākoņains laiks, naktī valsti šķērsos nokrišņu zona no dienvidiem, daudzviet gaidāms stiprs lietus, bet no nakts otrās puses mākoņu daudzums pakāpeniski samazināsies no dienvidaustrumiem. Un dienā nokrišņi galvenokārt būs rietumu rajonos, vietām arī pērkona lietusgāzes. Ieplūstot siltai gaisa masai, nakts tiek prognozēta samērā silta, gaiss atdzisīs vien līdz +16…+21°, dienā daudzviet termometra stabiņš pakāpsies līdz pat +27…+32°.

Jaunnedēļ turpināsies aktīva ciklonu darbība, nedēļas sākumā daudzviet līs un gaidāms mērens līdz mēreni stiprs austrumu, dienvidaustrumu vējš, kas piekrastē brāzmās var pārsniegt pat 20 m/s. Kā arī gaisa temperatūra būs zemāka nekā brīvdienās, dienā termometra stabiņš nepārsniegs +22° atzīmi.

Iepriekšējais rakstsZemgalieti piemeklē smaga slimība, ļoti lūdz palīdzēt!
Nākamais rakstsNopietni brīdina par laiku pēcpusdienā un vakarā