17. un 18. septembrī “Kultūrtelpā Auss” norisinājās “Izdevniecības MicRec” organizētā pirmā “Maestro Songwriting Camp” dziesmu rakstīšanas nometne, kuru apmeklēja arī tās patrons Maestro Raimonds Pauls. Pēc ilgāka pārtraukuma jaunas ziņas par leģendāro Maestro Paulu

Dziesmu nometnes laikā tika rakstītas jaunas dziesmas, kā arī aranžētas Maestro dziesmas.

Nometnes pirmajā dienā dziesmu aranžēšanas meistarklasi sniedza igauņu komponists un producents Mikk Targo, kā arī zviedru aranžētājs, producents un Grammy balvas ieguvējs Mattias Bylund, kurš šobrīd strādā ar pasaules popmūzikas grandiem, tostarp ar prodcentu Max Martin, dziedātāju Tylor Swift, Pink, Justin Timberlake, Ariana Grande, The Weekend un daudziem citiem. Mattias nometnē uzturējās abas dienas un palīdzēja ar padomu dalībniekiem pie dziesmu veidošanas. Nometnes dalībnieki ļoti augstu novērtēja šādu iespēju.

Nometnes pirmajā dienā nometnes dalībnieku uzdevums bija aranžēt kādu no mazliet piemirstām Maestro dziesmām. Dalībnieki izvēlējās dziesmas “Tavs sauciens”, “Spītība”, “Ai, dundur, dundur, dun, dun, dun”, “Dziesmiņa par prieku” un “Dzel manī sauli”. Aranžējumus izvērtēja Mattias, komponists un “Kultūrtelpa Auss” saimnieks Jānis Ķirsis un nometnes šefs, mūziķis, producents un dzejnieks Guntars Račs, kā arī pats Maestro Raimonds Pauls. Jautāts par rezultātiem Maestro pastāstīja: Esmu apmierināts ar rezultātiem. Īpaši patika dziesmas “Ai, dundur, dundur, dun, dun, dun” jaunā versija (pie tās strādāja Jānis Narbuts, Ieva Malteniece un Gatis Mūrnieks). Manuprāt tā būs dzīvotspējīga. Man svarīgi, lai ir saglabāta oriģinālā melodija, pārējo jau katrs var veidot pēc savām spējām un patikas.”

Nometnes dalībniekiem bija iespēja aprunāties ar Maestro un uzdot jautājumus par katru konkrēto dziesmas versiju.

Pasākuma otrajā dienā komandas tika pārformētas un uzdevums bija radīt pilnīgi jaunas Ziemassvētku dziesmas, kuras dienas noslēgumā novērtēja žūrija, kuras sastāvā šoreiz atkal bija Mattias Bylund, Jānis Ķirsis, kā arī Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA) padomes priekšsēdētājs un producents Rūdolfs Budze, kas pazīstams arī kā DJ Rudd. Nometnes dalībnieki pāris stundu laikā bija radījuši piecas dziesmas, kuras visas drīzumā tiks arī pabeigtas studijās un nonāks pie klausītājiem! Savukārt Raimonda Paula jauno dziesmu aranžējumi arī tiks realizēti un nāks klajā kopīgā albumā nākamā gada janvārī.

Nometnē dalību ņēma producenti Jānis Narbuts, Gints Stankevičs, Roberts Pāns, Edgars Rakovskis un Juris Ludženieks, kā arī autori un izpildītāji Mikus Eduars Smīds, Vilnis Veinbergs, Gatis Mūrnieks, Edvards Strazdiņš, Aivars Birzmalis, Rihards Saule, Eduards Goldbergs, Ilze Rijniece, Ēriks Palkavnieks un Ieva Malteniece.

Paldies par tehnisko atbalstu Rock Distribution, Focusrite, Novation un Adam Audio.

Foto: Edijs Andersons / MicRec

Nometne organizēta ar LaIPA Izglītības un kultūras fonda atbalstu!

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsNo sandalēm uz rudens zābakiem: Farmaceites ieteikumi pēdu veselībai rudenī
Nākamais rakstsKartupeļi veicina aptaukošanos un trīs citi mīti par tupeņiem