Sestdien, 16.decembrī Siguldā ar īpašu Ziemassvētku programmu balsīm, ģitārai un ērģelēm, atklās Lindas Leen Ziemassvētku koncerttūri “GAISMAS SPĒLES. Gaisma ir tikai puse stāsta”  Latvijas baznīcās un koncertzālēs.  Izsludināts arī papildkoncerts Torņakalna baznīcā Rīgā. 

“Ziemassvētku laiks, kurā sagaidām un sniedzam daudz prieka, baudām ģimenes un līdzcilvēku atkalsatikšanos, kādam ir arī zaudējumu un izaicinājumu laiks, kad grūti saskatīt gaišo, un patiesās sajūtas neizturami kontrastē uz apkārtējā pacilātības fona. “Gaismas spēles. Gaisma ir tikai puse stāsta” ir muzikāls sirdskalpojums baznīcas atmosfērā, kurā piedzīvot sevi, ļaujot savai tumsai un gaismai līdzpastāvēt. Ieskaut visus savu domu un jūtu pustoņus, līksmi un arī skumjas, apzināties, sajust, lūgt, izraudāties, sasmaidīties un būt kopā” , skaidro mūziķe Linda Leen.

Programmā “GAISMAS SPĒLES. Gaisma ir tikai puse stāsta” iekļauta gan pazīstama Ziemassvētku mūzika, gan arī tāda, kas būs kā negaidīts pārsteigums klausītājiem šajā svētku laikā.

Šis koncertpiedzīvojums ir duets gaismai un tumsai. Tas veidots kā emocionālu pustoņu mozaīka no ēteriskākajiem gaismas vēstījuma mirkļiem līdz dziļākajām tumsas apjausmēm pilnā gaismas spektrā, caurvijot to ar viegluma un cerības stariem. Baznīcu atmosfērā skanēs dziesmas no Lindas Leen albumiem “Tik klusa un svēta” (2000) un “Ziemasskaņas” (2009), korālis “Ak, svētā nakts” un citi, Leonarda Koena “Hallelujah”, fragments no Z.Liepiņa  operas “Parīzes Dievmātes katedrāle”, kā arī senlolotu dziesmu interpretācijas no grupas “Depeche Mode” leģendārā albuma “Songs of Faith and Devotion” (1993), ko mūziķi radījuši ļoti sarežģītā slavas spiediena, atkarību, personisko un grupas eksistences izaicinājumu laikā par tumsas pretmeta alkām, mūžīgajiem patiesības, jēgas meklējumiem un jautājumiem, uz kuriem nav racionālu atbilžu. Kā apliecinājumu patvērumam, ko sniedz Augstākais.

Koncertprogrammas radītāji: dziedātāja un komponiste Linda Leen, elektrisko un akustisko ģitāru virtuozs Rihards Efeja-Lībietis, vokālā grupa “Midnight Five”, pie ērģelēm- Jānis Pelše, aranžējumu meistars Andris Sējāns, skaņas režija- Didzis Simanovičs.

 

LINDA LEEN koncertā Ziemassvētkos.

“GAISMAS SPĒLES. Gaisma ir tikai puse stāsta”

 

16.decembrī plkst. 19.00 Siguldas Luterāņu baznīcā

21.decembrī plkst. 19.00 Talsu evaņģēliski luteriskajā baznīcā

22.decembrī plkst. 19.00 Cēsu Sv. Jāņa baznīcā

25.decembrī plkst. 18.00 Rīgas Lutera Evaņģēliski luteriskā baznīca Rīgā, Torņakalnā PAPILDKONCERTS 25.decembrī 16.00

26.decembrī plkst. 16.00 Cesvaines evaņģēliski luteriskajā baznīcā

27.decembrī plkst. 19.00 Latgales Vēstniecībā GORS

29. decembrī plkst. 19.00 Ventspils Koncertzālē LATVIJA

30.decembrī plkst. 19.00 Liepājas Sv. Trīsvienības katedrāle

 

Biļetes uz koncertiem var iegādāties “Biļešu Paradīzes” tīklā.

 

Iepriekšējais rakstsRecepte: Aminatas kārdinošais ābolu pīrāgs
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 13. decembris