Aizvadītajās brīvdienās Latvijā valdīja neparasti silts laiks, vietām temperatūrai sasniedzot pat 15 grādus, daudzviet fiksēti jauni, vēsturiski siltuma rekordi. Šonedēļ kļūs vēsāks un nedēļas otrajā pusē vismaz daļā valsts iestāsies meteoroloģiskā ziema. Vairāk par gaidāmajiem laikapstākļiem stāsta LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis.

Šobrīd lielais siltums mūsu reģionu pamet, kas labi jūtams jau pirmdienas rītā. Arī turpmākajās naktīs gaidāms sals, bet nedēļas otrajā pusē vidējā diennakts temperatūra noslīdēs zem nulles. Neraugoties uz silto rudeni, ziema Latvijā iestāsies pat nedaudz ātrāk kā tam būtu jānotiek saskaņā ar klimatisko normu.

Otrdien un trešdien gaidāmi nelieli nokrišņi un sniega sega neveidosies. Pēc tam gaidāmas sausas dienas, kad miglai un apledojumam veidoties nevajadzētu, turklāt nākamnedēļ atkal kļūs siltāks, līdz ar to cerību uz baltām ziemas ainām nav pārāk daudz. 

Valsts svētkos, 18. novembri, pasākumos svaigā gaisā jāģērbjas silti, jo gaisa temperatūra būs ap nulli un pūtīs neliels vējš. 

 

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 14. novembris
Nākamais rakstsSvētdienas vakarā traģiski notikumi risinājušies Liepājā