Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 2.febrāra plkst. 06.30 līdz 3.februāra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 52 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 27 uz glābšanas darbiem, bet 10 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst.22.06 tika saņemts izsaukums Talsu novada Dundagas pagastā, kur ar atklātu liesmu dega vienstāva māja 85m2 platībā, turklāt ēkas jumts bija iebrucis. Ugunsdzēsēji glābēji no degošās ēkas iznesa cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem, un  suni. Plkst.02.29 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza. Dūmu detektors mājoklī netika konstatēts.

Plkst.17.10 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Preiļu novada Riebiņu pagastu, kur vienstāva mājā dega dīvāns un istaba 20m2 platībā. Notikumā cieta divi cilvēki, kuri tika nodoti NMPD mediķiem. Viens cilvēks no ēkas bija izkļuvis paša spēkiem, bet otru cilvēku iznesa ugunsdzēsēji glābēji. Plkst.19.13 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza. Mājoklī nebija ne dūmu detektora, ne ugunsdzēsības aparāta.

VUGD atgādina: visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu! Ugunsnelaimi ne vienmēr var paredzēt, bet darbspējīgs dūmu detektors palīdzēs pamanīt sadūmojumu telpā un izglābties!

Plkst.13.31 tika saņemts izsaukums Rīgas ielā Ķekavā, kur divstāvu sabiedriskā ēkā tirdzniecības telpā bija degusi elektroiekārta 0,1m2 platībā. Ēkā bija nostrādājusi automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma un no telpām evakuējušies 102 cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji pārbaudīja un izvēdināja telpas, un plkst.15.13 darbu notikuma vietā pabeidza.

Plkst.11.20 VUGD saņēma izsaukumu Jēkabpils novada Atašienes pagastu, kur ar atklātu liesmu dega vienstāva mājā 100m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Plkst.15.27 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega sodrēji dzīvojamo māju dūmvados, piededzis ēdiens, elektrības rozete sabiedriskā ēkā, lifta durvis deviņstāvu mājā, vieglā automašīna un ēkas vārti, atkritumi, autobuss, sadzīves priekšmeti, garāža un blakus esoša kūts, šķūnis un vieglā automašīna.

Vakar plkst.08.46 saņemts izsaukums uz Ogres novada Rembates pagastu, kur vieglā automašīna bija iebraukusi kokā. Divi cilvēki no avarējušā transportlīdzekļa bija izkļuvuši pašu spēkiem, bet vienu cilvēku ugunsdzēsēji glābēji izcēla, izmantojot imobilizācijas dēli, un nodeva NMPD mediķiem. Ugunsdzēsēji glābēji atvienoja avarējušās automašīnas akumulatora klemmes un plkst.09.58 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Aizvadītajā diennaktī saņemti trīs izsaukumi saistībā ar gāzes noplūdi. Daugavpilī trīsstāvu mājas dzīvoklī tika konstatēta gāzes noplūde no balona pievada caurules, bet Tukumā gāzes noplūda no pievada daudzstāvu mājas ārpusē. Abos gadījumos “Latvijas Propāna gāzes” darbinieki gāzes noplūdi novērsa. Savukārt Kuldīgā vienstāva mājā tika konstatēta gāzes noplūde no plīts. Ugunsdzēsēji glābēja, aizgriežot balona ventili, noplūdi likvidēja.

Iepriekšējais rakstsLielas pārmaiņas: t/c “Alfa” turpmāk būs cits nosaukums
Nākamais rakstsPēc šova parādījušās jaunas ziņas par “X Faktors” zvaigzni