Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 7. septembra plkst. 6.30 līdz 8. septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 42 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar pēc astoņiem no rīta Rīgā no Juglas ezera tika izcelts bojāgājis cilvēks, kurš tika nodots Valsts policijas amatpersonām. Šogad glābēji no ūdens izcēluši jau 91 bojāgājušo, bet ugunsgrēki prasījuši 50 dzīvības.

Plkst. 19.33 tika saņemts izsaukums uz Augšdaugavas novada Biķernieku pagastu, kur bija avarējusi vieglā automašīna. Ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja vienu cilvēku no automašīnas un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Tika atvienotas automašīnas akumulatora klemmes un plkst. 20.39 darbs notikumā noslēdzās.

Plkst. 17.49 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Jūrkalnes ielu Rīgā, kur dega vienstāva ražošanas ēkas jumts 340 m2 platībā, siena 15 m2 platībā, blakus garāža 1 m2 platībā un atkritumu konteiners 1 m2 platībā. Kopējā degšanas platība – 357 m2. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki. Plkst. 20.57 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 13.22 tika saņemts izsaukums uz Brīvības gatvi Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,1 m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku. Plkst. 14.02 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Plkst. 12.35 VUGD saņēma izsaukumu uz Rīgas ielu Jēkabpilī, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī uz plīts bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,1 m2 platībā. Iekļūstot dzīvoklī, ugunsdzēsēji glābēji atrada cilvēku, kuru iznesot no telpām, izglāba. Plkst. 13.03 darbs notikumā noslēdzās.

VUGD aicina iedzīvotājus nepaļauties tikai uz līdzcilvēkiem, bet ievērot piesardzību, gatavojot vai sildot ēdienu, neatstāt ēdienu uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības un uzstādīt mājokļos dūmu detektorus, kas ar spalgu skaņas signālu laikus pavēstīs par izveidojušos sadūmojumu.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega šķūnis, autobuss, vieglā automašīna, durvju aile un durvis, sadzīves mantas, loga rāmis un sienas siltinājums, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, graudi  un divos gadījumos atkritumi.

Iepriekšējais rakstsMagone noklausās sev ļoti sāpīgu telefona sarunu
Nākamais rakstsGadu pēc karalienes Elizabetes II nāves Čārlzs nāk klajā ar emocionālu paziņojumu