Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 16.jūlija plkst. 06.30 līdz 17.jūlija plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 64 izsaukumus, no kuriem 33 uz ugunsgrēku, tai skaitā viena meža ugunsgrēks dzēšanu, 20 uz glābšanas darbiem un 11 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Kandavas novadā ugunsdzēsēji glābēji izcēla no ūdenstilpes vienu noslīkušu cilvēku un nodeva Valsts policijai. No ūdens šogad izclti jau 69 miruši cilvēki, bet vēl 47 bojā gājuši ugunsgrēkos.

Vakar plkst. 10.46 tika saņemts izsaukums uz Ģenerāļa Baloža ielu Liepājā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju remontdarbu laikā uz kuģa bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka uz kuģa klāja mucā deg eļļa 15m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji ar putu palīdzību likvidēja degšanu un atvēra kuģa lūkas, lai izvedinātu piedūmotās telpas. Plkst. 12.54 ugunsgrēks lokalizēts, bet plkst. 14.00 likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega balkona apšuvums, katlu telpa, mājas siena un logi, divas neapsaimniekotas ēkas, divas vieglās automašīnas, divos gadījumos siena ruļļi un trijos gadījumos sausā zāle, siens, bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens un atkritumi.

Vakar plkst. 13.52 VUGD saņēma informāciju, ka Burtnieku novadā mežā ir apmaldījies cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji sazinājās ar apmaldījušos cilvēku pa mobilo tālruni un, izmantojot autocisternas skaņas signālu, norādīja virzienu izkļūšanai no meža.

VUGD atgādina – dodoties mežā sēņot vai ogot, jāatceras par drošību un līdzi jāņem uzlādēts mobilais telefons, lai nepieciešamības gadījumā varētu izsaukt operatīvos dienestus pa tālruni 112! Ja saprotat, ka pašu spēkiem nespēsiet izkļūt no meža, zvaniet glābējiem un nosauciet tiem pēc iespējas konkrētākus orientierus – kurā vietā Jūs iegājāt mežā, cik ilgi esat uzturējies mežā, kādus dabas vai cilvēka veidotus objektus Jūs esat šķērsojis vai tiem pagājis garām. Šī informācija palīdzēs ugunsdzēsējiem glābējiem Jūs atrast!

 

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 17. jūlijs
Nākamais rakstsNelaime uz Siguldas šosejas pie Vangažiem – VIDEO