Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 22. augusta plkst. 6.30 līdz 23. augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 43 izsaukumus – septiņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 25 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi. Piektdienas rīts sācies ar skumju vēsti

Vakar Balvu novada Baltinavas pagastā ugunsdzēsēji glābēji no ūdenstilpes izcēla bojāgājušo, kuru nodeva Valsts policijas nodarbinātajiem. Šogad glābēji no ūdens izcēluši 74 mirušus cilvēkus.

Šorīt plkst. 5.43 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Mūrnieku ielu Rīgā, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka no trīsstāvu ēkas otrā stāva dzīvokļa loga nāk dūmi un tajā deg virtuve 10 m2 platībā. No trešā stāva dzīvokļa pirms VUGD ierašanās izglābts cilvēks, līdztekus saviem spēkiem evakuējās septiņi cilvēki. Septiņos no rīta darbs notikuma vietā noslēdzās.

Neilgi pēc diviem dienā VUGD saņēma informāciju, ka Jēkabpils novada Salas pagastā mežā ir apmaldījies cilvēks. Sazinoties ar cilvēku pa mobilo telefonu un apmainoties ar informāciju, ugunsdzēsēji glābēji piebrauca iespējami tuvu cilvēka atrašanās vietai un ieslēdza autocisternas skaņas signālu. Klausoties tajā, cilvēks iznāca no meža.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega trīs dārza mājas, sausā zāle, graudu kalte, trīs vieglās automašīnas un gaismas slēdzis.

Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 123 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietušas astoņas personas. Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 457 administratīvo pārkāpuma lēmumi, tajā skaitā 227 par ātruma pārsniegšanu un četri par agresīvu braukšanu. Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā uzsākts viens administratīvā pārkāpumu process un seši kriminālprocesi.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsNoticot stāstam par negadījumā iekļuvušu tuvinieku, Rīgas seniori krāpniekiem atdevuši 210 000 eiro
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 23. augusts