Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 16. novembra plkst. 6.30 līdz 17. novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 28 izsaukumus – sešu uz ugunsgrēku dzēšanu, 14 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 18.03 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ķegumu, kur piecstāvu dzīvojamā mājā dzirdams dūmu detektora brīdinošais signāls, bet dzīvokļa durvis neviens neatver. Ugunsdzēsēji glābēji iekļuva otrā stāva dzīvoklī un konstatēja, ka tajā ir dedzis bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens un ir izveidojies spēcīgs sadūmojums. Dzīvoklī uz grīdas atradās cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 18.27 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Vakar plkst. 12.21 VUGD saņēma izsaukumu Daugavpilī, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju, piecstāvu dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties, tika konstatēts, ka dzīvoklī deg sadzīves mantas 15 m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks. Plkst. 13.55 ugunsgrēks likvidēts.

Īsi pirms pulksten desmitiem vakarā saņemts izsaukums uz Salas ielu Ogrē, kur Daugavas upē no dambja ieslīdējis cilvēks un saviem spēkiem nespēj tikt atpakaļ. Ugunsdzēsēji glābēji cilvēkam palīdzēja nokļūt atpakaļ uz dambja. Pēc divdesmit minūtēm darbs notikuma vietā noslēdzās.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, vieglā automašīna, drošinātājs, sodrēji ēkas dūmvadā un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Iepriekšējais rakstsReiniks “pačukst” – “Supernovā” šoziem gaidāmi dramatiski notikumi
Nākamais rakstsKādos gadījumos lietot kompleksos vitamīnus?