Pilnīgi jaunas ziņas par laiku turpmāk. Jaunnedēļ brīžiem gaidāms lietus, kā arī kļūs par pāris grādiem vēsāks, taču laiks arvien saglabāsies patīkami silts. Atgādinām, ka daudzviet valstī arvien ir paaugstināta ugunsbīstamība, tāpēc jābūt ļoti piesardzīgiem ar uguns izmantošanu dabā, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pēcsvētku dienā, svētdien, mākoņu daudzums debesīs būs mainīgs, vietām īslaicīgi līs, rietumu un centrālajos rajonos pēcpusdienā gaidāmas arī stipras pērkona lietusgāzes. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļrietumu, ziemeļu vējš, kas negaisa laikā pastiprināsies un būs brāzmains. Gaiss iesils līdz +20…+25°.

LASI ARĪ: Līgo naktī notikusi milzīga nelaime

Jaunnedēļ mākoņi turpinās mīties ar sauli, un tie atnesīs arī lietainākas dienas. Pirmdienas naktī vietām, dienā daudzviet gaidāms lietus, dienā vietām arī stipras pērkona lietusgāzes, līdzīgi arī otrdien. Arī trešdien palaikam uzlīs, tomēr pērkona negaisa iespējamība jau būs mazāka. Vējš pārsvarā būs lēns, līdz ar to naktīs atsevišķos rajonos sabiezēs migla, tomēr dienā negaisa laikā vējš pastiprināsies. Naktīs gaisa temperatūra būs +11…+16° robežās, trešdien par pāris grādiem siltāk. Dienās termometra stabiņš nepakāpsies augstāk par +25°.

Arī nedēļas otrajā pusē joprojām katru dienu vismaz kādā no Latvijas reģioniem gaidāmi nokrišņi. Gaiss atkal kļūs siltāks, un atsevišķās dienās termometra stabiņš pakāpsies virs +27° atzīmes. Līdzīgs laiks saglabāsies līdz par nedēļas beigām.

Vēlamies vērst uzmanību, ka, spīdot saulei, UV indekss ir vidēji augsts līdz augsts, tāpēc ilgstoša uzturēšanās tiešos saules staros dienas vidū un pēcpusdienā nav vēlama. Vairāk lasiet šeit: https://videscentrs.lvgmc.lv/lapas/ultravioletas-radiacijas-indekss

Seko mums arī Facebook un Instagram

Iepriekšējais rakstsNopietns brīdinājums par apstākļiem svētdien
Nākamais rakstsMūziķis Kivičs nāk klajā ar lūgumu