Līdzīgi kā nedēļas sākumā, tā arī tās izskaņā vietām līs, dārdēs pērkons. Arī jaunnedēļ gaidāmas gan lietainākas, gan sausākas dienas. Lai gan piektdien un sestdien gaiss neiesils vairāk par +22°, sākot no svētdienas, Latvijā pakāpeniski ieplūdīs siltā gaisa masa no dienvidiem un paliks siltāks, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Pirmdien vietām termometra stabiņš varētu sasniegt +25° atzīmi, bet jau trešdien dažviet tas varētu pakāpties līdz pat +29° atzīmei. Prognoze par pirmssvētku datumiem vēl ir mainīga. Pilnīgi jaunas ziņas par laiku brīvdienās un nākamnedēļ (un prognoze Līgo laikam!)

Nedēļas nogalē mākoņu daudzums būs mainīgs. Lietaināks laiks gaidāms piektdien un svētdien, kad vietām veidosies lietus un negaisa mākoņi, savukārt sestdiena aizritēs ar lielākoties sausu laiku. Dominējot lēnam vējam, atsevišķās naktīs dažviet varētu sabiezēt migla, tomēr zem kāda negaisa mākoņa vējš krasi var kļūt brāzmains. Piektdien un sestdien naktī gaiss atdzisīs līdz +8…+13°, lokāli tas gan varētu noslīdēs līdz pat +6°, bet naktī uz svētdienu nebūs vēsāk par +12°. Līdzīgi arī dienās – gaiss iesils +15…+22°, bet svētdien vietām jau līdz +25°.

Jaunnedēļ biežāk uzspīdēs saule. Nokrišņi plašākā valsts daļā būs novērojami pirmdien un trešdien, bet otrdien tie nav gaidāmi. Saglabāsies lēns vējš, kas trešdien, pazeminoties spiedienam, pastiprināsies no dienvidu puses un būs brāzmains. Naktīs termometra stabiņš lielākajā daļā Latvijas saglabāsies +12…+18° robežās. Dienās nebūs vēsāks par +16°. Ja pirmdien vietām gaiss iesils līdz +25°, tad jau trešdien daudzviet termometra stabiņš pakāpsies līdz +27…+29° atzīmei.

Pēc šī brīža prognozes, pirmssvētku dienās paaugstināsies atmosfēras spiediens – laiks būs lielākoties sauss un  saulains. Lai gan naktī gaisa temperatūra saglabāsies līdzīga kā nedēļas sākumā, dienās atkal paliks vēsāks. Iespējams, ka anticiklona ietekme saglabāsies arī svētku dienās, un gaiss turpinās iesilt. Tomēr mūsu reģiona tuvumā gaidāmi cikloni, pamainoties to trajektorijai, iespējams, ka prognoze pirmssvētku un Līgo un Jāņu svētkos varētu mainīties. Pastāv iespējamība, ka saulaino laiku nomainīs pērkona negaiss, stipras lietusgāzes un vēja brāzmas.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsIepriecinoša vēsts visiem “Swedbank” klientiem
Nākamais rakstsJēkabpils pusē nokož līdz nāvei