Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 8. septembra plkst. 6.30 līdz 11. septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 123 izsaukumus – 37 uz ugunsgrēku dzēšanu, 47 uz glābšanas darbiem, bet 39 izsaukumi bija maldinājumi.

Šorīt plkst. 04.06 tika saņemts izsaukums uz Dārzu ielu Rēzeknē, kur piecstāvu dzīvojamās mājas ceturtā stāva dzīvoklī dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,01 m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku. Plkst. 04.48 darbs notikumā noslēdzās.

Svētdien pēc divpadsmitiem pēcpusdienā Limbažu novada Brīvzemnieku pagastā no ezera tika izcelts cilvēks, kuram Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbinieki konstatēja nāvi. Šogan no ūdens izcelti jau 92 miruši cilvēki.

Sestdien plkst. 17.37 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Dienvidkurzemes novada Aizputi, kur notikusi vieglās un kravas automašīnas sadursme. Ugunsdzēsēji glābēji divus cilvēkus no vieglās automašīnas nogādāja līdz NMPD mediķiem un sakārtoja ceļa braucamo daļu. Plkst. 19.17 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Piektdien Cēsu novada Drabešu pagastā ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot alpīnisma aprīkojumu, no klints nocēla cilvēku, kas saviem spēkiem nespēja nokļūt lejā.

Plkst. 18.28 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Augšdaugavas novada Tabores pagastu, kur notikusi divu vieglo automašīnu sadursme. Izmantojot hidrauliskos instrumentus, ugunsdzēsēji glābēji no vienas no automašīnās atbrīvoja cilvēku, kuru nodeva NMPD mediķiem. Divi cilvēki no automašīnām bija izkļuvuši pirms VUGD ierašanās. Tika sakārtota ceļa braucamā daļa un pēc stundas darbs notikuma vietā noslēdzās.

Brīvdienās saņemti vairāki izsaukumi, kur mežā apmaldījušies cilvēki:

  • Piektdien plkst. 19.29 saņemts izsaukums, kur Limbažu novada Pāles pagastā mežā bija apmaldījies cilvēks. Sazinoties ar cilvēku pa mobilo telefonu un izmantojot autocisternas skaņas signālus, cilvēkam norādīts pareizais virziens izejai no meža.
  • Sestdien īsi pirms trijiem dienā ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Talsu novada Dundagas pagastu, kur mežā apmaldījušies divi cilvēki. Izmantojot autocisternas skaņas signālus, cilvēkiem norādīts pareizais virziens no meža. Pēc stundas darbs notikuma vietā noslēdzās.
  • Ap pulksten septiņiem sestdienas vakarā ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Valmieras novada Jeru pagastu, kur mežā apmaldījies cilvēks un saviem spēkiem nespēj izkļūt laukā. Ugunsdzēsēji glābēji cilvēku atrada un ar nestuvju palīdzību nogādāja līdz NMPD mediķu transportlīdzeklim. Glābšanas darbi pabeigti pēc trīs stundām.

         

VUGD atgādina: ievērojiet piesardzību dodoties uz mežu! Ņemiet līdz uzlādētu mobilo tālruni un, ja iespējams, neejiet uz mežu vienatnē. Lai izvairītos no apmaldīšanās, centieties iegaumēt vietu, kur esat iegājuši mežā un kur esat pārvietojušies!

Iepriekšējais rakstsNekādā gadījumā neatvērt atsūtīto saiti! Populāra veikala nosaukumu izmanto krāpnieki
Nākamais rakstsŠīs pazīmes liecina – tu satiecies AR NARCISU!