Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 9. augusta plkst. 6.30 līdz 12. augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 174 izsaukumus – 48 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā uz viena meža ugunsgrēka dzēšanu, 82 uz glābšanas darbiem, bet 44 izsaukumi bija maldinājumi. Pirmdienas rīts nesis vēl kādas traģiskas ziņas

Piektdien plkst. 16.45 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Olaines novada Olaines pagastu, kur dega vieglās automašīnas motortelpa 2 m2 platībā. Mēģinot nodzēst liesmas, cieta cilvēks, kurš nodots NMPD mediķiem.

Plkst. 23.28 VUGD saņēma izsaukumu uz Ķekavas novada Daugmales pagastu, kur publiskā objektā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu guļbaļķu ēkā ar piebūvi deg starpstāvu pārsegums, jumta konstrukcijas un sienas kopumā 180 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās 24 cilvēki. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 04.52.

Sestdien plkst. 11.33 VUGD saņēma izsaukumu uz Salamandras ielu Rīgā, kur ražošanas ēkā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu ēkas jumts jau deg 600 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no ēkas izglāba divus cilvēkus. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 15.19.

Svētdien plkst. 19.04 VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā trīsstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzīvoklī deg sadzīves mantas 5 m2 platībā un tajā atrasts bojāgājušais. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās pieci cilvēki, bet ugunsdzēsēji glābēji evakuēja vēl četrus. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 22.04. Ugunsgrēki šogad prasījuši 36 dzīvības.

Plkst. 19.21 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Raudas ielu Tukumā, kur dega divstāvu ražošanas ēkas otrā stāva telpas 250 m2 platībā un tehniskā stāva jumta konstrukcijas 270 m2 platībā. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 01.02.

Plkst. 20.11 saņemts izsaukums uz Aizkraukles novada Pļaviņām, kur dega garāža un tajā esošā vieglā automašīna kopumā 66 m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kas nodots NMPD mediķiem. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 22.41.

Brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja diviem cilvēkiem, kuri bija apmaldījušies mežā. Sestdien pēcpusdienā Jēkabpils novada Ābeļu pagastā ugunsdzēsēji glābēji, ieslēdzot autocisternas skaņas signālu, parādīja cilvēkam izeju no meža. Savukārt, vakarā ugunsdzēsēji glābēji sniedza palīdzību Valsts policijai, kas veica cilvēka, kas bija apmaldījies, meklēšanu Kuldīgas novada Nīkrāces pagastā. Ugunsdzēsēji glābēji līdz diviem naktī veica meža teritorijas apsekošanu, bet bez rezultātiem. Svētdien, agri no rīta, tika saņemta informācija, ka cilvēks atrasts, bet nepieciešams viņu pārvest pāri upi. Neilgi pēc septiņiem no rīta cilvēks nodots NMPD mediķiem.

VUGD atgādina, ka, dodoties uz mežu, nepieciešams ņemt līdzi uzlādētu mobilo telefonu, kas ne var palīdzēt pašam atrast izeju no meža, bet arī sazināties ar glābējiem. Sazinoties, apmainoties ar informāciju un norādēm, cilvēka atrašana un iznākšana ārā no meža notiks daudz ātrāk.

Piektdien Zvejnieku alejā Liepājā ugunsdzēsēji glābēji no dīķa izcēla bojāgājušo un nodeva Valsts policijas darbiniekiem. Sestdien Mārupes novada Salas pagastā ugunsdzēsēji glābēji no dīķa izcēla bojāgājušo. No ūdens šogad kopumā glābēji izcēluši 71 bojāgājušo.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsPolicija aicina atsaukties šo atrasto mantu īpašniekus!
Nākamais rakstsZināms, cik lielā apmērā 1. oktobrī PALIELINĀS vecuma, invaliditātes un citas PENSIJAS