14 gadus vecā Alisija Navarro 2019. gada septembrī pazuda no savām mājām Arizonā, ASV, bet tagad viņa ir parādījusies policijas iecirknī simtiem jūdžu attālumā, bet detektīvi mēģina atrisināt noslēpumaino lietu.

Pusaugu meitene, kura pirms četriem gadiem pazuda bez vēsts, atradusies dzīva pēc ieiešanas policijas iecirknī.

Alisija Navarro pazuda no savām mājām mazā Arizonas pilsētiņā, bet pēc tam atkal parādījās simtiem jūdžu attālumā Montānā, netālu no Kanādas robežas. Pirms viņa pazuda, viņa atstāja zīmīti, kurā teikts, ka atgriezīsies.

Viņas izmisusī mamma Džesika Nunesa baidījās, ka viņu ir aizvilinājis kāds ļaundaris, kurš bērnu noskatījis tiešsaistē, izraisot milzīgas pazudušās meitenes meklējumus, kas ilga līdz šim, kamēr viņa pati neieradās policijas iecirknī.

Taču aizvien noslēpumā tīts tas, kur Alisija, kurai tagad ir 18 gadu, ir bijusi kopš pazušanas 2019. gada septembrī. Glendeilas policijas iecirkņa darbinieki saka, ka viņa ir “veselīga un laimīga”, lai gan jūtas “pārgurusi”.

Video intervijā dzirdams detektīvs vaicājam “vai kāds tev darīja pāri, kamēr bijāt prom?” pirms Alisija atbild: “nē, neviens man pāri nedarīja”. Pēc tam virsnieks saka: “Mūsu mērķis ir tāds, ka mēs vienkārši vēlamies pārliecināties, ka esi drošībā”. Pusaudze atbild: “Es to saprotu.”

Policija saka, ka ir pārliecināti, ka persona, kura ieradās policijas iecirknī, ir pazudusī Alisija, un solīja, ka “turpinās izmeklēt un noskaidros viņas atrašanās vietu pēdējo četru gadu laikā”.

Alisijas mamma Džesika publicēja emocionālu video savā Facebook lapā “Finding Alicia” neilgi pēc tam, kad policija viņai nodeva ziņas par meitenes atrašanu.

Acīmredzami satriektā māte sacīja atbalstītājiem: “Es vēlos godināt Dievu par atbildi uz mūsu lūgšanām un par šo brīnumu. Mana meita Alisija Navarro, kura bija pazudusi kopš 2019. gada 15. septembra, ir atrasta drošībā. Viņa ir dzīva un ir drošībā. Man nav vairāk informācijas, bet galvenais ir tas, ka viņa ir dzīva. Es vēlos pateikties sabiedrībai un Dievam.”

Leitnants Skots Vaits no Glendeilas policijas departamenta mediju konferencē sacīja: “Mēs tikai (sākam) likt kopā mīklu, kas ir viņas pazušana un atgriešanās. Es lūdzu pacietību. Mēs varam tikai iedomāties, ko viņa pārdzīvo, kā arī viņas ģimene. Tas, iespējams, ir tikai sākums tam, kur šī izmeklēšana virzīsies.”

Leitnants Veits solīja, ka Alisija saņems “visu, kas viņai vajadzīgs”. Viņš arī žurnālistiem sacīja, ka lieta sākās kā “bēgšanas situācija”. Amatpersona piebilda: “Mēs nezinām, vai viņa ir bijusi kopā ar kādu, kamēr viņa bija pazudusi. Mēs varam jums teikt, ka tad, kad viņa ieradās policijas iecirknī, viņa bija viena.”

Policijas pārstāvis Džo Santjago sacīja: “Šis konkrētais mūsu paziņojums rada daudz dalītu emociju. Esam priecīgi un tajā pašā laikā ceram, ka izdosies nodrošināt šai ģimenei vēl mazliet privātuma. “Vairāk nekā četrus gadus detektīvi šeit ir sekojuši tūkstošiem cilvēku. Šī lieta ne tuvu nav pabeigta. Mēs turpinām izmeklēt viņas atrašanās vietu pēdējos četrus gadus un darīsim to kopā ar mūsu federālajiem partneriem. Alisija šobrīd lūdz nodrošināt viņas privātumu. Mēs esam pateicīgi, ka varam panākt zināmu norobežošanu viņas ģimenei. Mēs esam arī pateicīgi, ka viņa, šķiet, ir pie labas veselības un laimīga.”

Iepriekšējais rakstsKā rūpēties par ādas mitrināšanu vasarā? Skaidro farmaceite
Nākamais rakstsPilnīgi jaunas prognozes par laiku jūlija izskaņā un augusta sākumā