Princis Harijs ar sievu Meganu Mārklu šajā pavasarī atvadījās no dzīves Lielbritānijas karaļnamā, lai pārceltos uz dzīvi Losandželosā, ASV. Tiesa, tiek prognozēts, ka Harijam dzīve Amerikā ne tuvu nesniegs gandarījumu, vēsta britu mediji.

Pāris oficiāli atkāpās no karaliskā statusa šī gada 31. martā, kad bija izpildījuši savus pēdējos pienākumus. Pēdējais abu oficiālais pasākums, kur viņi parādījās kā monarhi, bija Sadraudzības dienas dievkalpojums Vestminsteras abatijā 9. martā kopā ar karalieni Elizabeti II, Kembridžas hercogpāri un citiem karaliskās ģimenes locekļiem.

Lielbritānijā šis notikums nosaukts par “Megsitu” (Megxit). Harijam un Meganai ir doti 12 mēneši, lai viņi gūtu finansiālu neatkarību. Pēc šī termiņa vēlreiz tiks pārskatīts vai ir pieņemts pareizais lēmums, pārceļoties uz dzīvi ASV.

Tā kā Harijs un Megana vairs nedrīkst izmantot karalisko vārdu “Saseksas hercogi”, viņi izveidojuši savu labdarības organizāciju “Ārčvela” (Archewell), kā nosaukums atvasināts no viņu dēla Ārčija vārda. Karaliene izteikusies arī, ka pilnībā atbalsta Harija un Meganas vēlmi pēc neatkarības. Savā ziņojumā karaliene teica: “Lai arī mēs būtu gribējuši, ka viņi paliek pilnas slodzes Karaliskās ģimenes locekļi, mēs cienām un saprotam viņu vēlmi dzīvot patstāvīgāku dzīvi kā ģimenei, taču tajā pašā laikā viņi vienmēr būs arī mūsu ģimenes nozīmīga daļa.”

Nu jau pāris mēnešus Harijs un Megana dzīvo ASV, taču karaliskie eksperti prognozē, ka Harijam iedzīvoties Losandželosā būs vēl krietni grūtāk, nekā Meganai Lielbritānijā. Karaliskais rakstnieks Toms Kvinns teicis, ka ļoti ticams, ka Harijs ASV jutīsies “kā pazaudētā dvēsele”. To viņš atklāja dokumentālajā filmā “Harry & Meghan: Two Troubled Years.” “Harijam Amerikā būs daudz grūtāk nekā Meganai Anglijā. Tas tāpēc, ka viņš nav tik izturīgs kā Megana,” Kvinns piebilda.

Žurnāliste Deizija Makendrjū šajā pašā dokumentālajā filmā izteicās, ka Harijam nākotnē visvairāk varētu pietrūkt sava militārā darba. “Kad viņš aizbrauca, viņš acīmredzami nebija gatavs, negribēja vai nespēja pilnībā saraut šīs saites. Tāpēc viņš nebija gatavs atteikties no saviem goda nosaukumiem, kā arī turpina iesaistīties labdarībā, jo īpaši izceļot viņa sirds darbu ar “Invictus Games”. Domāju, ka agri vai vēlu tieši šis viņam pietrūks visvairāk, neatrodoties Lielbritānijā un nevarot iesaistīties klātienē tāpat kā līdz šim, jo no ASV viss tomēr ir citādāk,” spriež Makendrjū.

Harijs un Megana pavisam nesen nosvinēja savu otro kāzu gadadienu. Pāris salaulājās 2018. gada 19. maijā Svētā Džordža kapelā Vindzorā.

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 24. maijs
Nākamais rakstsUz Vanšu tilta vakarā notikusi visai neparasta un dārga avārija – VIDEO