Princis Harijs jau iepriekš vairākkārt publiski izteicies, ka vēlētos, lai viņa sieva Saseksas hercogiene Megana Mārkla būtu satikusi viņa māti, jo uzskata, ka viņām būtu bijis daudz kā kopīga.

Princis Harijs bija vīlies, ka cilvēki, kuri bija tuvi nelaiķei princesei Diānai, nesaskatīja līdzības starp viņa māti un viņa tagadējo sievu Meganu, apgalvo britu rakstnieks Tomass Maikls Bovers. Saseksas hercogam bija tikai 12 gadi, kad princese Diāna 1997. gadā gāja bojā autoavārijā Parīzē. Princis Harijs apprecēja Meganu Vindzorā 2018. gadā.

Taču, lai gan bijusī Velsas princese nekad nav tikusies ar Saseksas hercogieni, princis Harijs cerēja, ka pārējā viņa ģimene no viņa mātes puses pamanīs abu sieviešu līdzības, taču viņš bija vīlies, kad neviens īsti to nedarīja, uzskata karaliskais autors Toms Bovers.

Savā šogad izdotajā grāmatā “Atriebība: Megana, Harijs un karš starp Vindzoriem” (“Revenge: Meghan, Harry and the War Between the Windsors”), Bovers apsprieda to, kā princis Harijs Meganu iepazīstināja ar baronesi Džeinu Fellovesu un lēdiju Sāru Makorkudāli, abām Diānas māsām, un nelaiķa princeses draudzeni Džūliju Samuelu.

Viņš apgalvoja: “Harijs pieņēma, ka Diānas ģimene un draugi saskatīs līdzību starp Diānu un viņa līgavu.

Viņš teica, ka viņām abām bija vienas un tās pašas problēmas. Viņš bija vīlies, jo neviens nepiekrita, ka viņa mātei būtu kaut kas kopīgs ar viņa draudzeni. Turklāt ne tikai tas, jo viņi ne vien nepiekrita Harijam, bet arī domāja, ka Megana neiederēsies karaliskajā ģimenē.”

Pēc tam Bovers apgalvoja, ka Diānas brāli Čārlzu Spenseru princis Viljams mudināja izpaust ģimenes domas. Tas raisīja Saseksas hercoga “rūgtu reakciju”, norāda Bovers.

Bovers turpināja: “Viņu satraukumu izteica Diānas brālis Čārlzs Spensers. Pēc Viljama lūguma Spensers tam piekrita. Trīs reizes precējies, Spensers brīdināja māsasdēlu, lai viņš pārdomātu savu steigu apprecēties. Viņa padoms izraisīja rūgtu reakciju.”

Toreizējā Velsas princese runāja par garīgās veselības problēmām, ko viņa piedzīvoja laulības laikā ar Čārlzu deviņdesmitajos gados. Desmitiem gadu vēlāk, kad Harijs un Megana apsprieda savu laulības pieredzi un darbību karaliskajā ģimenē, Megana sacīja, ka viņa bija piedzīvojusi domas par pašnāvību, kamēr pāris bija strādājoši karaliskās ģimenes locekļi.

Saseksas hercogs arī komentēja: “Manas lielākās bažas bija par to, ka vēsture varētu atkārtoties. Esmu to teicis jau vairākkārt publiski. Un es jau redzēju, ka vēsture sāk atkārtoties un, iespējams, viss būtu izvērties vēl bīstamākā līmenī, jo pievienojās arī sociālie mediji un runas par rasi. Un, kad es runāju par to, ka vēsture atkārtojas, es runāju par savu māti.”

Iepriekšējais rakstsSvarīga informācija visiem latviešiem, kuru mājās būs Adventes vainags!
Nākamais rakstsParādījušās jaunas ziņas par populāro dziedātāju Busuli