TV3 raidījumā “Bez Tabu” savulaik vērojām eksperimentu “Juris tievē”, kurā rīdzinieks Kaspars notievēt izaicināja pazīstamo TV seju Juri Šteinbergu. Tostarp abi kungi devās ciemos pie pazīstamā gastroenterologa, profesora Anatolija Danilāna. 

Profesors norādīja, ka Jurim, kurš projekta sākumā svēra aptuveni 155 kg, ir jāsamazina ķermeņa masa. Nav runa par “var”, bet “vajag”, viņš norāda. Juris un Kaspars tolaik ēda īpaši viņiem sagatavotus ēdienus, kuru uzturvērtība nepārsniedza 2000 kaloriju dienā. Profesors gan ir drošs, ka bez kustēšanās svara zaudēšana cauri neies. Vajagot darīt tā, lai svara zudums ir uz mūžu. Šobrīd, projekta trešajā nedēļā, katrs no dalībniekiem zaudējis vairākus kilogramus svara.

Danilāns uzsver, ka būtu vajadzīgas ne vien papildus ikdienas kustības – kāpšana pa kāpnēm, vairāku kilometru veikšana ar kājām nevis auto vai sabiedrisko transportu utt., bet arī vairākas reizes nedēļā kāds kārtīgāks treniņš. Un šoreiz laika trūkums nav attaisnojums – profesors ir drošs, ka brītiņu sporta aktivitātēm var atrast ikviens.

Ārsts atklāj, ka notievēšanai patiesībā vajadzīgas tikai 4 lietas – pareiza ēšana, kustēšanās (abu veidu kustības!), kārtīgs miegs (bet ne gulšņāšana). Bet kas ir ceturtā? Danilāns saka, ka Juris un Kaspars būs pārsteigti. Nepieciešams SALT! Tieši tā. Ja organismam ir auksti, tas ražo siltumu no taukiem.

 

Iepriekšējais rakstsIestiklot savu lodžiju kļuvis vienkāršāk
Nākamais rakstsVārds un uzvārds: Ko tev lēmis liktenis?