Brīvdienās daudzās (īpaši Vidzemes) upēs turpinājās pali. Daži vietējas nozīmes ceļi joprojām ir applūduši, bet glābējiem nācās doties palīgā pārgalvīgiem laivotājiem Amatā. Šonedēļ tiek prognozēta sniega un sala atgriešanās. Kādi būs laikapstākļi un kā tie ietekmēs ūdens līmeni upēs, skaidro LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis.

Būs jauna sniega kārta. Bet jaunākās prognozes šorīt ir iepriecinošākas. Tie būs pārsvarā Latvijas galējie austrumi. Aukstā gaisa masa pie mums sāk ieplūst.

Vidzemes un Latgales austrumi, tur naktī uz otrdienu kā sāks snigt, tā ar pārtraukumiem turpinās līdz trešdienas vakaram. 15 cm, varbūt pat 20 cm sniega, noteikti jārēķinās, ka braukšanas apstākļi būs slikti. Arī Kurzemē neliela sniega kārtiņa izveidosies.

Līdz ceturtdienai prognoze ir skaidra – austrumos snigs, citviet brīžiem. Naktīs temperatūra būs ap 0..-3 grādiem. Dienās pārsvarā 0..+5 grādi. Kas notiks nedēļas nogalē, tur prognozes pagaidām pārāk mainīgas. Skaidrs, ka nekāds siltais pavasaris tas nebūs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iepriekšējais rakstsKā izskatīsies “Mego” veikals Rīgā, kura tapšanā ieguldīti teju 4 miljoni eiro?
Nākamais rakstsLiela nelaime notikusi Latgales pusē