Pirmdienas rītā Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta Panorāma” LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis ieskicēja jaunākās prognozes šai nedēļai, kuras noslēgumā atzīmēsim Līgo svētkus. Prognozes ir mainījušās – sinoptiķis Bricis pastāsta par laiku šonedēļ un Jāņu brīvdienās

Bricis norāda, ka telefonu lietotnēs vēl iepriekšējās dienas bija vērojama visai drūma aina attiecībā par prognozēm Līgo svētkiem, tomēr nu izskatās, ka svētki varētu būt diezgan sausi, jo šis nestabilitātes periods ar lielākiem vai mazākiem nokrišņiem teju katru dienu šī mēneša nogalē varētu beigties. Pašlaik prognozes mēneša beigām izskatās stabilākas nekā šai nedēļas nogalei, tomēr šīs nedēļas vidū skaidrība būšot.

“Prognozes sāk sliekties uz to, ka Jāņu brīvdienas būs sausas. Šīs nedēļas vējainākā un lietainākā diena būs trešdiena, bet pēc tās mūsu reģionā nostiprināsies anticiklons, kas nesīs sausāku un saulaināku laiku. Kopumā nedēļas otrajā pusē nokrišņu būs mazāk,” raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja Bricis.

Pirmdien un otrdien Latvijas centrālajā un rietumu daļā pērkona negaisi ar lokāli ļoti stiprām lietusgāzēm, kas var radīt aplūšanas riskus, jo nelielā apvidū dažu stundu laikā var nolīt pat mēneša norma. Vēja dēļ izveidojušies negaisi būs samērā nekustīgi un nepārstaigās plašas teritorijas. Trešdiena būs lietaināka visā Latvijā un vēsa, pūtīs vējš. Turpinājumā laiks uzlabosies, lai gan ceturtdiena un piektdiena vēl salīdzinoši pavēsa. Svētku brīvdienas pienāks jau ar sausāku un siltāku laiku. Prognozes rāda, ka nākamnedēļ iestāsies periods ar sausu un siltu laiku.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

 

 

 

Iepriekšējais rakstsSinoptiķiem ir pavisam jaunas ziņas par laiku turpmākajās dienās un Jāņos
Nākamais rakstsKultūras ministre Logina negaidīti atkāpjas no amata