Arī tuvākajās dienās gaidāmi mainīgi laikapstākļi. Darba nedēļa iesāksies mierīga, taču jau otrdien vakarā pietuvosies plašs ciklons no rietumiem, kas daudzviet Latvijā nesīs lietu un brāzmainu vēju, dažviet pat iespējams pērkona negaiss un stipras lietusgāzes, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ciklona ietekmei mazinoties, nedēļas otrajā pusē laiks kļūs patīkamāks, bet brīvdienās atkal vietām nolīs. Naktī uz pirmdienu lokāli vēl iespējama salna, tomēr nākamajās dienās, ieplūstot siltākai gaisa masai, kā naktīs, tā arī dienās kļūs vēl nedaudz siltāks, termometra stabiņam  nenoslīdot zemāk par +11° atzīmi. Šī brīža prognoze liecina, ka dažviet piektdien varētu būt sagaidāmi pat +25°.

Pirmdien gaidāms mainīgs mākoņu daudzums. Debesis vairāk skaidrosies valsts rietumu daļā, savukārt naktī un no rīta vietām dienvidaustrumu rajonos mākoņi atnesīs nelielu īslaicīgu lietu. Diennakts tumšajās stundās atsevišķos rajonos veidosies migla, kas dažviet vēl saglabāsies līdz priekšpusdienai. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu puses vējš, no rīta tas gan pakāpeniski iegriezīsies no austrumiem. Naktī gaiss atdzisīs +7…+12° robežās, Vidzemes ziemeļaustrumos līdz pat +4…+8°, lokāli zāles virskārtā iespējama salna. Dienā gaiss iesils līdz +18…+23°.

Nedēļas vidū mākoņi turpinās mīsies ar sauli. Pietuvojoties plašam ciklonam no rietumiem, naktī uz otrdienu uzlīs tik vietām, bet jau dienas vidū, sākot rietumiem, Latviju šķērsos nokrišņu zona – teritorijas lielākajā daļā gaidāms lietus, kas vietām būs stiprs un iespējams arī pērkona negaiss. Arī trešdien daudzviet uzlīs, taču nokrišņu intensitāte būs neliela. Dominēs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš, kas jau otrdien piekrastes rajonos pastiprināsies no dienvidrietumiem un kļūs brāzmains. Visstiprāk tas gan pūtīs tieši trešdien, brāzmas sasniedzot 15-19 m/s, jūras piekrastē iespējams pat 20 m/s. Ieplūstot siltākai gaisa masai, naktīs gaisa temperatūra pieturēsies +11…+17° robežās. Otrdien dienā termometra stabiņš pakāpsies līdz +19…+24°, bet trešdien gan neiesils vairāk par +20°.

Šī brīža prognozes liecina, ka nedēļas otrajā pusē gaidāms sausāks un mierīgāks laiks, taču brīvdienās mākoņu daudzums atkal palielināsies, palaikam uzlīs un brīžiem vējš kļūs brāzmaināks. Gaiss gan saglabāsies silts, naktīs termometra stabiņam nenoslīdot zem +12° atzīmes, bet piektdien vietām gaidāmi pat +25°!

Iepriekšējais rakstsIzskan ļoti patīkamas vēstis par pazīstamo mūziķi Intaru Busuli
Nākamais rakstsPazīstamā TV diktore emocionāli atvadījusies