Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi piektdien Rīgā izsludinājuši sarkano brīdinājumu, sarežģītai situācijai saglabājoties arī citviet.

03.12.2021. dienas laikā virs Rīgas līča turpinās veidoties gubu mākoņi, kas, nesot intensīvu snigšanu, viens pēc otra virzīsies pāri galvaspilsētai. Ņemot vērā, ka nakts un rīta stundās ļoti stipra snigšana jau ir notikusi un snigšana vēl turpināsies, dienas vidū snigšana kopš tās sākuma būs jau ekstremāli stipra. Redzamība snigšanas laikā brīžiem pasliktināsies zem 500 m.

03.12.2021. dienā, plašai nokrišņu zonai virzoties tālāk uz ziemeļaustrumiem, valsts austrumos, pārsvarā Vidzemē, ilgstoši snigs. Dienas vidū sniega segas biezums būs palielinājies par 10-14 cm. Arī Kurzemē, pārsvarā piekrastes rajonos, gaidāma stipra snigšana – gubu mākoņiem no Baltijas jūras vienam pēc otra sasniedzot sauszemi, dienas vidū sniega segas biezums būs palielinājies par 5-7 cm, bet Kurzemes dienvidrietumu daļā, sniegot ļoti stipri, pat par 10-14 cm. Redzamība snigšanas laikā brīžiem pazemināsies līdz 500-1000 m, ceļi būs slideni.

RĪKOJIES, lai pasargātu sevi! Ļoti stipra snigšana plašās teritorijās traucēs transporta kustību uz ceļiem un dzelzceļiem, kā arī gaisa satiksmi. Ļoti augsts risks iekļūt ceļu satiksmes negadījumā. Izvairies doties ārā no mājām un pārvietoties pa ceļiem, ja vien tas nav kritiski nepieciešams.

ESI GATAVS, ka ļoti stipra snigšana plašās teritorijās traucēs transporta kustību uz ceļiem un dzelzceļiem, gaisa satiksmi, kā arī gājēju pārvietošanos, u.c. āra aktivitātes. Pārvietojoties pa ceļiem, esi ļoti uzmanīgs, ieplāno ilgāku laiku.

Iepriekšējais rakstsPieci soļi, kā uzburt ziemassvētku sajūtu mājās
Nākamais rakstsTirgotājs aizved mašīnu uz automazgātuvi – tālākais ir pilnīgi negaidīts