Pirmdien, 17. janvārī, Rīgā gaidāma viena no stiprākajām vētrām pēdējo gadu laikā. Sagaidāms, ka vislielāko spēku tā sasniegs dienas vidū un pēcpusdienā.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izsludinājis sarkanā līmeņa vēja brīdinājumu Rīgā.

Rīgā prognozētas vēja brāzmas līdz 33 m/s. Stiprā vēja ietekmē var lūzt koki, iedzīvotājiem jāuzmanās arī no vēja nestiem priekšmetiem un atlūzām, iespējami elektroapgādes traucējumi un citi postījumi. Iedzīvotāji aicināti uzturēties iekštelpās un bez īpašas vajadzības ārā nedoties.

Pēc meteorologu prognozēm spēcīgākās vēja brāzmas galvaspilsētu var sasniegt pēcpusdienā, kad no mācību iestādēm mājās atgriezīsies lielākā daļa skolēnu. Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments aicinājis pedagogus brīdināt audzēkņus, ka, dodoties mājup, ir jābūt īpaši piesardzīgiem. Pirmsskolu pedagogi aicināti atturēties no bērnu aktivitāšu organizēšanas un pastaigām ārtelpās. Tāpat norādīts atturēties no interešu izglītības nodarbību organizēšanas ārtelpās. Savukārt mazāko skolēnu vecāki aicināti, ja tas ir iespējams, sagaidīt bērnus pie skolas.

Spēcīgā vēja dēļ celsies ūdens līmenis Rīgas līča dienvidos un Daugavas grīvā, tāpēc spēkā arī dzeltenais brīdinājums par iespējamu zemāko vietu applūšanu Rīgā. Brīvdienās pašvaldības policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes speciālisti sekoja līdzi ūdens līmeņa izmaiņām Rīgas ūdenstilpēs. Piektdien bija vērojams ūdens līmeņa kāpums. Pašlaik situācija ir normas robežās, tomēr policija turpina intensīvi monitorēt situāciju, un ir sagatavots nepieciešamais ekipējums gadījumā, ja nāksies veikt iedzīvotāju evakuāciju vai sniegt cita veida palīdzību.

Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aicina savlaicīgi nostiprināt vai telpās novietot vieglus priekšmetus, kas atrodas uz ēku balkoniem vai pagalmā, kā arī neatstāt vaļā namu logus. Iedzīvotāji aicināti parūpēties par saviem mājdzīvniekiem un neatstāt tos ārā.

VUGD iesaka arī nenovietot savas automašīnas zem, piemēram, atsevišķi augošiem kokiem, celtniecības sastatnēm, reklāmas stendiem vai elektropārvades līnijām.

Ja stiprais vējš radījis postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, jāzvana uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112.

Iepriekšējais rakstsIzskan lieli jaunumi “Maxima” pircējiem
Nākamais raksts“X-Faktorā” uzmirdzējušais CHAINA prezentē jaunu dziesmu un atklāj neaizmirstamāko piedzīvojumu