Līdz ar mājsēdes ieviešanu un stingrākiem ierobežojumiem, kas attiecas arī uz veikalu darba laiku līdz plkst. 19.00 vakarā, Rimi aicina iedzīvotājus iespēju robežās plānot veikala apmeklējumu dienas pirmajā pusē, lai izvairītos no situācijas, ka veikalu nav iespējams apmeklēt īsi pirms plkst. 19.00.

“Saskaņā ar valdības rīkojumu par mājsēdi veikaliem ir jābūt slēgtiem plkst. 19.00 vakarā, kas nozīmē slēgt kases plkst. 18.55, lai mēs paspētu apkalpot pēdējos klientus. Tāpēc aicinām pircējus būt saprotošiem un ņemt vērā, ka mūsu darbinieki vakaros rūpīgi seko līdzi apmeklētāju plūsmai, lai ievērotu visus noteikumus. Atsevišķos veikalos lielāka pircēju skaita gadījumā pirms slēgšanas var būt nepieciešamība savlaicīgi ierobežot cilvēku skaitu veikalā, lai visi pircēji paspētu veikt pirkumus līdz veikala slēgšanai. Aicinām pircējus izmantot Rimi e-veikalu vai dažādus digitālos risinājumus, kas samazina veikalā pavadīto kopējo laiku un būtiski ietaupa norēķiniem veltīto laiku, piemēram, iesakām izmēģināt pašapkalpošanās skenerus vai jauno Rimi lietotnes funkcionalitāti Skenē ar telefonu,” aicina Rimi Latvia ārējās komunikācijas vadītāja Inga Bite.

Ārkārtas situācijas laikā viena no iespējām ietaupīt laiku un plānot pirkumus ir arī Rimi e-veikala un Rimi Drive izmantošana, ko līdz ar ārkārtējās situācijas izsludināšanu pircēji novērtē arvien biežāk.  Kā liecina Rimi dati, šobrīd Rimi e-veikala apmeklētāju skaits, salīdzinot ar septembri, ir pieaudzis par apmēram 35%. Lai arī šobrīd pasūtījumu izpildes laiks ir ilgāks, nekā ierasts, pircējiem ir iespēja e-veikalā sekot līdzi pasūtījuma izpildei un izmaiņu gadījumā līdz komplektācijas uzsākšanai tos vēl papildināt.

Rimi aicina Latvijas iedzīvotājus būt atbildīgiem gan pret sevi, gan apkārtējo cilvēku veselību, ievērot piesardzības pasākumus un neapmeklēt veikalus, ja ir aizdomas par saslimšanu vai ir bijis kontakts ar Covid-19 slimnieku. Ja ir iespēja plānot iepirkšanos, aicinām doties uz veikalu laikā, kad ir mazāka cilvēku plūsma – līdz plkst. 12.00 dienā. Tāpat aicinām uz veikalu doties ar iepirkumu sarakstu, lai samazinātu uzturēšanās laiku veikalā.

Apmeklējot tirdzniecības vietas, jālieto mutes un deguna aizsegs, kā arī roku dezinfekcijas līdzekļi, kas izvietoti pie ieejas veikalos. Visos Rimi veikalos ir samazināts iepirkumu grozu un ratu skaits, lai tas atbilstu pieļaujamam pircēju skaitam. Informācija par pieļaujamo cilvēku skaitu atrodama pie veikala ieejas. Ja pie veikala ieejas nav pieejami brīvi iepirkumu grozi vai rati, nākamie pircēji veikalā nedrīkst ieiet. 

Tāpat aicinām pircējus ievērot 2 metru distanci ar citiem apmeklētājiem un apmaksai izmantot bezskaidras naudas norēķinus. Kases zonās, kur parasti ir vislielākā cilvēku plūsma, aicinām ievērot uz grīdas izvietotās norobežojošās uzlīmes. 

Iepriekšējais rakstsVidzemnieks tiek pie prāvas summiņas un nekavējoties iepriecina sievu
Nākamais rakstsCik grūti gan tas varētu būt? Magone pirmo reizi dzīvē spiesta ķerties pie zāles pļaušanas – VIDEO