Pirmdienas rītā raidījumā “Rīta Panorāma” viesojās LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis, kurš pastāstīja par šonedēļ un turpmāk gaidāmo laiku.

Aizvadītas vēsas brīvdienas – “Latvijas Valsts ceļu” meteostacija Cēsu novada Melturos abus rītus fiksēja pat -0,3 grādus. Šis gan nav oficiāls mērījums, bet pirmie mīnusi Latvijā šoruden parādījušies. Arī citus gadu septembra sākumā ir bijuši -2…-3 grādi, līdz ar to tālu nebijām, norāda sinoptiķis. Šāds mēneša sākums drīzāk raksturīgs oktobrim, nevis septembrim, saka Bricis.

Atvasara būs! Siltums pie mums parādīsies otrdien, kad valsts dienvidu daļā būs ap +20 grādiem, no trešdienas to jutīsim arī pārējā valstī. Gaisa temperatūra no +18 līdz +23 grādiem turēsies visu nedēļu, tā ka laiks būs ļoti silts, īpaši tas būs jūtams arī naktīs – ceturtdien un piektdien diennakts tumšajās stundās daudzviet nebūs aukstāks par +15…+16.. Pastāv iespēja, ka sestdien vietām būs pat +24…+25 grādi.

Siltums jau tagad ir sācis uzvaras gājienu pāri Eiropai, taču septembra otrajā pusē temperatūra atkal pazemināsies. Protams, vēl kāda silta diena var gadīties, bet šī būs izteiktākā atvasara šajā rudenī.

 

Iepriekšējais rakstsNoskaidrots Rīgā pazudušo meiteņu liktenis
Nākamais rakstsKašers Jānim publiski atklāj dīvainu vēlmi