Maize ir iekļauta lielākajā daļā iepirkumu sarakstu, bet tā mēdz ātri sabojāties, jo īpaši, ja ir karsts laiks – tā apkalst, pat sapelē. Tomēr tas viss ir atkarīgs no tā, kā jūs to uzglabājat. Saglabā maizi svaigu pat divas nedēļas, glabājot to šajā īpašajā vietā

Maizes uzglabāšana var šķist tikpat vienkārša kā tās novietošana vienkārši maizes kastē, taču virtuves izvēlētā vieta var būtiski mainīt to, cik ilgi maizes klaips saglabājas svaigs.

Lai pēc iespējas ilgāk maizi saglabātu svaigu, ieteicams to glabāt vēsā, sausā vietā, tālu no siltuma vai mitruma avotiem, kas nozīmē izvairīties no tā, ka tuvumā atrodas krāsns, plīts, ledusskapja un pat augļu bļodas.

Kāpēc augļu bļoda? Noteikti augļi, piemēram, banāni un āboli, izdala etilēna gāzi — nogatavināšanas līdzekli, kas ne tikai nogatavina augļus, bet arī veicina to bojāšanos un tieši tāpat iedarbojas arī uz maizi.

Augļiem nogatavojoties, tie izdala mitrumu, kas var radīt nevēlamu vidi, kas ir ideāli piemērota pelējuma attīstībai.

Pelējums mīl siltumu, mitrumu un apkārt esošas pārtikas avotus. Lai pēc iespējas ilgāk maizi saglabātu svaigu, uzmanies, lai maize nav pārāk siltā un/vai mitrā vietā.

Tostermaize plastmasas maisiņā “jūtas ērti”, jo tā saglabā mitrumu, saglabājot garoziņu mīkstu, taču jāatceras, ka maisu nevajadzētu neaiztaisīt pārāk cieši, lai izvairītos no pelējuma. Sviestmaižu maizei labi der, ja to uzglabā plastmasas maisiņā; tas bloķē mitrumu, kas saglabā garoza mīkstu. Taču pārāk daudz mitruma radīs pelējumu, tāpēc labāk maisiņu neturēt hermētisku.

Papīra maisiņi ir ideāls veids, kur uzglabāt smalkmaizītes un mīkstās maizītes, pateicoties tam, ka materiāls ir elpojošs. Tomēr nevajadzētu ļaut ieplūst tajā pārāk daudz gaisa, kas var izraisīt maizes bojāšanos.

Lai gan maizes kastes varētu šķist laba ideja, tās nemaz tik labas nav to platības dēļ, ko tās aizņem uz virsmām. Diezgan laba vieta, kur uzglabāt maizi, ir ledusskapis, ja vien maize ir atbilstoši iepakota. Veikalā iegādāto maizi un smalkmaizītes var uzglabāt istabas temperatūrā divas līdz četras dienas vai septiņas līdz 14 dienas ledusskapī. Lai saglabātu perfektu tekstūru, ieteicams maizi pirms pasniegšanas uzsildīt cepeškrāsnī 150 C temperatūrā.

Saglabā maizi svaigu pat divas nedēļas, glabājot to šajā īpašajā vietā

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsSinoptiķiem ir jaunas ziņas par notikumiem turpmāk
Nākamais rakstsNokasot biļeti, sieva sākusi kliegt. Rīdzinieks paklausa sapnī redzētajai mirušajai mātei un kļūst stāvus turīgs