Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Saldus iecirknī šā gada janvārī tika uzsākts kriminālprocess par slepkavību un uz aizdomu pamata par šī nozieguma izdarīšanu tika aizturēta sieviete. Šobrīd izmeklēšana kriminālprocesā ir pabeigta un tas ir nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Šā gada 25.janvārī Valsts policijā tika saņemta informācija par to, ka Saldū, kādā daudzdzīvokļu nama dzīvoklī tika atrasts vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm – durtu brūci krūškurvī, sirds rajonā. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Saldus iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas par notikušo uzsāka kriminālprocesu un uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēja kādu sievieti, vīrieša dzīvesbiedri, kura iepriekš ir nonākusi policijas redzeslokā par dažādiem likumpārkāpumiem. Sieviete savstarpēju nesaskaņu rezultātā iedūrusi vīrietim krūškurvī, pēc kā aizgāja no notikuma vietas.

Valsts policijas amatpersonas sievieti aizturēja tajā pašā dienā un tiesa viņai iemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu. Saskaņā ar Krimināllikumu, par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavību), soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Soda apmēru noteiks tiesa

Iepriekšējais rakstsLatviešu pāris Mančestrā cīnās ar koronavīrusu – VIDEO
Nākamais rakstsZemgalē pirmdien nosities BMW vadītājs – VIDEO