Kā savā 15.-21. decembra numurā vēsta izdevums “Privātā dzīve”, jaunā korona vīrusa izraisītā slimība Covid-19 viņsaulē aizsaukusi populāro mācītāju Valdi Baltruku, kurš savulaik izvadīja aktieri Hariju Spanovski un viņa mammu, tāpat bijis klāt Kalniņu ģimenes traģiskajos brīžos.

Vēl 15. novembrī Kokneses un Aizkraukles luterāņu draudzes mācītājs aizvadījis savu pēdējo dievkalpojumu. Jau tad viņš juties slikti, bijusi augsta temperatūra, bet neļāvies atrunāt sevi no pienākuma izpildes. Tālāk viss noticis ātri un jau 8. decembrī Baltruks miris, stāsta viņa tuvs draugs, Aizkraukles draudzes priekšnieks Jānis Lapiņš.

Mācītājs Covid-19 testu bija nodevis jau iepriekš, tas bijis negatīvs. Kad nokļuvis slimnīcā, veikts vēl viens – šoreiz pozitīvs. Kļuvis sliktāk un viņš pieslēgts mākslīgajai plaušu ventilācijai.

Aktrise Rēzija Kalniņa atklāj, ka caur Baltruka vienkāršību un sirsnību pati iepazinusi Dievu, viņš arī daudz palīdzējis, kad aizgāja Rēzijas mamma, aktrise Helga Dancberga. Pirms astoņiem gadiem, kad Valdis jau bija nonācis reanimācijā, pie viņa gājis un stiprinājis aktrises brālis Krists, kurš arī ir mācītājs. Arī šoreiz tika noturēts aizlūgums.

Mācītājs Baltruks piekopis askētisku dzīvesveidu, turklāt ar savu balto busiņu regulāri devās uz dažādām bāzēm, no kurienes pārtikas un saimniecības preces vedis cilvēkiem par brīvu. “Viņam dalīšanās ar otru sagādāja lielu prieku,” atceras Valda draugs Lapiņš.

Mācītājs arī regulāri atbalstījis dzīvnieku patversmi “Ulubele”, kur pēc tam, kad pašam kļuva sliktāk, nonāca viņa suņuks Rokijs, kurš savu saimnieku vairs nesagaidīja.. Zināms, ka Rokiju pie sevis pieņēmusi viena no četrām garīdznieka meitām.

Izsakām līdzjūtību tuviniekiem.

Plašāk izdevuma “Privātā dzīve” 15.-21. decembra numurā!

Iepriekšējais rakstsCovid-19 Latvijā paņēmis ārsta dzīvību, vēl vairāki mediķi smagā stāvoklī – VIDEO
Nākamais rakstsLiela nelaime sestdienas vakarā notikusi uz Ventspils šosejas