Šī gada 13. augustā Jēkabpilī tika atrasts vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Tajā pašā dienā Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) Jēkabpils iecirkņa policisti aizdomās par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kā rezultātā iestājusies cietušā nāve, aizturēja divus vīriešu, kuriem šobrīd  ir piemērots drošības līdzeklis apcietinājums. 

Ceturtdien, 13. augustā, Jēkabpilī pie neapdzīvotas mājas tika atrasts 1962. gadā dzimuša vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Policijā par notikušo tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125. panta trešās daļas proti, par smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Skaidrojot notikušā apstākļus un veicot izmeklēšanu, jau tajā pašā dienā Kriminālprocesa likuma 264. panta kārtībā VP ZRP Jēkabpils iecirkņa amatpersonas aizturēja 1979. un 2000. gadā dzimušus vīriešus. Tiesa aizturētajiem vīriešiem 14. augustā piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu. Jāpiebilst, ka abi iespējamie vainīgie vīrieši jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par citiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Šobrīd izmeklēšana kriminālprocesā turpinās un tiek skaidroti precīzi nozieguma apstākļi, tostarp motīvi.

Iepriekšējais rakstsSkumji šis rīts beidzies dārga džipa stūrētājam Pierīgā – VIDEO
Nākamais rakstsŠokējoša bezatbildība Rīgā: Nepieskatīts trīsgadnieks pēc iekrišanas dīķī atrodas komā