Sestdien valstī reģistrēti 149 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 28 cilvēki un četri gājuši bojā, bet piektdien – 111 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 18 cilvēki un divi gājuši bojā, vēsta Valsts policija. Dati par svētdienu vēl tiks apkopoti, bet zināms par vēl diviem bojāgājušajiem negadījumā uz Rīgas – Liepājas šosejas.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sadursme (@sadursme)

 

Sestdien, 7.augustā ap pulksten 16.50 Valsts policijā saņemta informācija, ka Dobeles novadā, Vītiņu pagastā ir noticis ceļu satiksmes negadījums – vīrietis, vadot traktoru, nobrauca no ceļa un iebrauca upē. Negadījumā gāja bojā traktora vadītājs. Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess.

Sestdien, 7.augustā ap pulksten 21.00 Valsts policijā saņemts informācija, ka Augšdaugavas novadā, Skrudalienas pagastā uz autoceļa Daugavpils-Skrudaliena-Baltkrievijas robeža ir notikusi trīs automašīnu sadursme. Sadursmē iesaistītas vieglās automašīnas “Audi”, “BMW” un kravas automašīna “SCANIA” sakabē ar piekabi. Negadījuma rezultātā cieta automašīnas “BMW” vadītājs un pasažiere, savukārt  automašīnas “Audi” vadītājs un divi pasažieri  negadījumā gāja bojā. Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess un tiek skaidroti negadījuma iemesli.  

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sadursme (@sadursme)

Piektdien, 6.augustā ap pulksten  17.20 Valsts policijā saņemta informācija, ka Cēsu novadā, Straupes pagastā uz autoceļa Inčukalns-Valmiera-Igaunijas robeža notika sadursme starp motociklu Yamaha un automašīnu Nissan. Negadījuma rezultātā gāja bojā motocikla vadītājs. Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess un tiek skaidroti negadījuma iemesli.

Piektdien ap pulksten 18.40 Valsts policijā saņemta informācija, ka Augšdaugavas novadā, Medumu pagastā uz ceļa ir atrasts apgāzies kvadracikls, zem kura atrodas vīrietis. Noskaidrots, ka vīrietis vadīja kvadriciklu, nobrauca no ceļa braucamās daļas un apgāzās. Notikuma vietā vīrietis gāja bojā. Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess un tiek skaidroti negadījuma iemesli.

Kopumā ceļu satiksmes jomā sestdien pieņemti 555 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 242 par ātruma pārsniegšanu, 26 par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā un viens par automašīnas vadīšanu narkotisko vielu iespaidā, bet piektdien pieņemti 475 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 223 par ātruma pārsniegšanu, 15 par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā un viens par automašīnas vadīšanu narkotisko vielu iespaidā.

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 8. augusts
Nākamais rakstsŠoferis no Rīgas gūst iespaidīgu laimestu loterijā – ko viņš ar to iesāks?