Svētku sezona nereti nāk komplektā ar steigu, taču tas nenozīmē, ka jāatsakās no skaisti noformēta un garda svētku galda. “Maxima Latvija” kopā ar šefpavāru Lauri Aleksejevu ir sagatavojusi trīs elegantas un ātri pagatavojamas receptes, kas ļauj radīt pilnvērtīgu svētku maltīti vien pusotras stundas laikā. Izmantojot “Well Done Premium” produktus, katra recepte piedāvā sabalansētu garšu pieredzi, kvalitatīvas sastāvdaļas un izcilu rezultātu bez lieka stresa – no viegla salātu startera līdz pat bagātīgam desertam. Šefpavāra padomi: trīs kārtu svētku galds pusotras stundas laikā

Salāti ar meloni un Stracciatella sieru
Sastāvdaļas:
200 g rukola
150 g “Well Done Premium” Stracciatella siers
180 g “Well Done Premium” mango un ananasu čatnijs
210 g “Well Done Premium” saldais riekstu maisījums
Melone
Pagatavošanas gaita:
- Uz šķīvja vienmērīgi izkārto rukolu;
- Meloni sagriež plānās šķēlēs un liek pāri rukolai;
- Virs melones kārtas vienmērīgi izkārto Stracciatella sieru;
- Uzliek mango un ananasu čatniju, pārkaisa ar saldo riekstu maisījumu un pasniedz.
Sēņu pīrāgs
Sastāvdaļas:
4 loksnes kārtainā bezrauga mīkla
1 gb ola
250 g šampinjoni
80 g “Well Done” rīvēts cietais siers
200 g “Well Done” klasiskais krēmsiers
1 gb sīpols
180 g “Well Done Premium” trifeļu mērce
Sviests cepšanai
Dilles
Pagatavošanas gaita:
- Sakuļ olu. Šampinjonus sarīvē uz smalkās rīves, sīpolu un dilles smalki sakapā. Kārtaino bezrauga mīklu atkausē atbilstoši norādēm uz iepakojuma;
- Katliņā uz lēnas uguns sviestā apcep sīpolus un sēnes. Kad viss ir sacepies, tad pievieno trifeļu mērci, dilles, rīvētu cieto sieru un krēmsieru un visu samaisa līdz viendabīgai masai;
- Cepeškrāsns pannu apgriež otrādi, lai augšā būtu taisnā puse. Virsū liek cepampapīru un izkārto mīklas loksnes. Tās apsmērē ar sakulto olu un cep cepeškrāsnī, ievērojot norādes uz mīklas iepakojuma;
- Kad mīklas loksnes ir izcepušās, tām jābūt pufīgām un zeltaini brūnām. Katra loksne tiek pārgriezta uz pusēm. Apakšējo daļu pilda ar sagatavoto sēņu masu, virsējo daļu pārkaisa ar papildu rīvētu sieru un vēlreiz liek cepeškrāsnī uz īsu brīdi, līdz siers ir izkusis;
- Izņem no cepeškrāsns, sagriež gabalos un pasniedz.
Panettone kūka
Sastāvdaļas:
1 gb “Well Done Premium” Panettone ar pistāciju krēma pildījumu un tumšās šokolādes gabaliņiem
600 g “Well Done” klasiskais krēmsiers
250 g Mascarpone siers
10 ēdamkarotes cukurs
170 g sviests
1 gb apelsīna miziņa
Pistācijas dekorēšanai
“Well Done Premium” sarkano apelsīnu džems
Pagatavošanas gaita:
- Panettoni pārgriež trīs vienādās, horizontālās kārtās;
- Sagatavo krēma pildījumu: bļodā liek krēmsieru, Mascarpone sieru, pievieno cukuru un smalki sarīvētu apelsīna miziņu. Sāk putot, un, turpinot maisīt, pievieno izkausētu sviestu, līdz iegūst viendabīgu, stingru masu;
- Ar sagatavoto krēmu pārsmērē katru Panettone kārtu vienādā daudzumā. Pēc tam ar krēmu nosmērē arī kūkas malas un virspusi. Pārkaisa ar sasmalcinātām pistācijām;
- Pasniedz kopā ar sarkano apelsīnu džemu.





