Pirmdiena būs vislietainākā un vējainākā nedēļas diena, bet sākot ar otrdienu biežāk uzspīdēs saule un nebūs gaidāmi ievērojami nokrišņi. Naktīs pakāpeniski kļūs vēsāks, ceturtdien vietām termometra stabiņš noslīdēs līdz +4° atzīmei, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Otrdien Latvijā ieplūdīs vēss gaiss, pamazām izklīdīs mākoņi un uzspīdēs arī saule. Paaugstinoties atmosfēras spiedienam, nedz otrdien, nedz trešdien būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Otrdien dominēs lēns līdz mērens rietumu puses vējš, kas trešdien dienā iegriezīsies no ziemeļu puses. Naktis kļūs aukstākas, termometra stabiņš daudzviet noslīdēs līdz +5…+10° atzīmei, vien piekrastē būs par pāris grādiem siltāks. Dienā, līdzīgi kā pirmdien, gaiss iesils līdz +13…+18°.

Ceturtdien un piektdien mākoņu daudzums palielināsies, bet ievērojami nokrišņi nebūs. Pūtīs lēns austrumu puses vējš. Vietām naktīs kļūs vēsāks. Lai arī lielākajā daļā valsts teritorijas minimālā gaisa temperatūra naktī vēl saglabāsies +6…+12° robežās, tomēr naktī uz ceturtdienu dažviet ziemeļaustrumu rajonos termometra stabiņš noslīdēs līdz +4° atzīmei, tāpēc ir iespējama salnas veidošanās zāles virskārtā.

Pēc šī brīža prognozes arī brīvdienas noritēs bez būtiskiem nokrišņiem, turpinās dominēt lēns austrumu puses vējš. Naktī gaiss atdzisīs līdz +7…+12°, savukārt dienā neiesils vairāk par +14°.

Iepriekšējais rakstsKašeram pēc gadiem ilga pārtraukuma iedod “manuāli”; kalnos notiek nepatīkama situācija – VIDEO
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 13. septembris