Eiropas lielākais skrejriteņu operators “Bolt” no šodienas Rīgā, Liepājā, Daugavpilī un Jelgavā uzsāk skrejriteņu sezonu. Pakāpeniski šonedēļ sezona tiks atklāta arī Ogrē, Jūrmalā, Rēzeknē, Siguldā, Valmierā un Ventspilī. Arī šajā jaunajā sezonā braucēji aicināti būt atbildīgiem un ievērot “Bolt” skrejriteņu lietošanas noteikumus. Vienlaikus, mobilajā lietotnē darbojas funkcija, kas seko līdzi skrejriteņu pareizai novietošanai ar mākslīgā intelekta palīdzību. Skrejriteņu noma ir pieejama no 18 gadu vecuma.

“Lai uzlabotu drošu mobilitāti pilsētās, “Bolt” strādā divos virzienos – pilnveidojam mākslīgā intelekta risinājumus, lai veicinātu drošu pārvietošanos pilsētvidē, kā arī turpinām mūsu skrejriteņu lietotāju izglītošanu par pareizu skrejriteņu novietošanas kultūru. Šajā sezonā esam apņēmušies būt vēl stingrāki pret noteikumu pārkāpējiem. Atgādinām, ka braucot ar skrejriteni ir jāievēro ceļu satiksmes noteikumi, jāizvērtē ceļa segums un izvēlētais ātrums, kā arī kategoriski aizliegts braukt ar skrejriteni alkohola vai citu reibinošo vielu ietekmē. Skrejriteņu popularitāte Latvijā turpina arvien pieaugt un arī jaunajā sezonā aicinām mūsu lietotājus būt apzinīgiem,” saka Gerda Kivleniece, “Bolt” vecākā skrejriteņu operāciju speciāliste Latvijā.

Sekojot līdzi mainīgajiem pavasara laikapstākļiem visās pilsētās, kur ir pieejami skrejriteņi, to darbība var tikt īslaicīgi pārtraukta, ja laikapstākļi nav piemēroti, lai droši veiktu braucienu.  Piemēram, gadījumā, ja temperatūra pazeminās zem nulle grādiem, ir spēcīgas lietusgāzes vai sniegputenis. Šādā gadījumā skrejriteņi var būt uz ielām, taču tos nav iespējams izmantot līdz brīdim, kad laikapstākļi ir uzlabojušies un nepastāv risks, ka ceļi ir apledojuši. Par izmaiņām lietotāji tiks informēti mobilajā lietotnē.

Līdz ar jaunās sezonas sākšanos būtiski atcerēties, ka braukt divatā uz viena skrejriteņa ir aizliegts – braukšana ar elektrisko skrejriteni, kad uz tā atrodas vairāk nekā viens cilvēks, ir ārkārtīgi bīstama. Tas ir pret “Bolt” skrejriteņu nomas lietošanas noteikumiem, kā arī aizliegts saskaņā ar Ministru kabineta Ceļu satiksmes noteikumiem. Saņemot atkārtotus aizrādījumus, klientam var tikt liegti turpmāki braucieni ar “Bolt” skrejriteņiem. Pērn “Bolt” Latvijā ieviesa pasaulē pirmo braucēju skaita ierobežošanas funkciju, lai novērstu braucienus divatā. Skrejritenis spēj identificēt pēkšņu masas palielinājumu – tā korekti nosaka, vai uz skrejriteņa uzkāpuši vairāki cilvēki.

Arī šajā sezonā “Bolt” turpina pērn uzsākto iniciatīvu “Bolt patruļa”, kuras mērķis ir pastiprināti sekot līdzi skrejriteņu tehniskajam stāvoklim un tam, lai vandāļu sagāztie skrejriteņi atkal tiktu novietoti pareizi. Rīga ir pirmā pilsēta Latvijā, kurā tika uzsākta šī iniciatīva. “Bolt” vērš uzmanību uz to, ka, novietojot skrejriteni, ir jāpārliecinās, vai tas netraucēs gājējiem, vai tas nav novietots uz taktilajām joslām, iepretim durvīm vai vārtiem, kā arī vai tas netraucēs citiem transportlīdzekļiem. Skrejriteni jāatceras novietot paralēli ietvei, pēc iespējas tuvāk ēku sienām vai pie velo novietnēm, kur tas iespējams. 

”Bolt” elektrisko skrejriteņu maksimālais ātrums ierasti ir 25 km/h. Arī šajā sezonā ātruma ierobežojumi līdz 15 km/h ir ieviesti pie lielākās daļas skolu un bērnudārzu, kā arī parkos un skvēros. 

Latvijā “Bolt” skrejriteņi sezonāli ir pieejami 11 Latvijas pilsētās – Rīgā, Jelgavā, Jūrmalā, Valmierā, Daugavpilī, Ogrē, Liepājā, Ventspilī, Rēzeknē, Siguldā un Ikšķilē.

Iepriekšējais rakstsPamatīgā nelaimē galvaspilsētā vairāki cietušie
Nākamais rakstsParādās jaunas ziņas veikalu tīkla “Mego” pircējiem