Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 5. augusta plkst. 6.30 līdz 6. augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 49 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 26 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi. Šorīt Rīgā notikusi liela nelaime

Šorīt plkst. 5.02 saņemts izsaukums uz Rīgu, kur deviņstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī bija izveidojies sadūmojums. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot trīsposmu izbīdāmās kāpnes, iekļuva dzīvoklī, kur dega dīvāns 2 m2 platībā un no telpām iznesa cilvēku, kuram Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi konstatēja nāvi. Plkst. 6.32 darbs notikumā noslēdzās.

Plkst. 14.46 ugunsdzēsēji glābēji saņēma informāciju, ka Flotes ielā Rīgā vienstāva angāra tipa ēkā izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg ražošana iekārta 20 m2 platībā, gatavā produkcija 10 m2 platībā, jumts 30 m2 platībā un ventilācijas caurule 5 m2 platībā. Kopēja degšanas platība – 65 m2. Ugunsgrēka dzēšana tika uzsākta pirms VUGD ierašanās, izmantojot ugunsdzēsības aparātus. Plkst. 18.22 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Divos dienā VUGD saņēma zvanu no iedzīvotāja, ka Jēkabpils novada Aknīstes pagastā cilvēks ir apmaldījies mežā un saviem spēkiem nevar atrast izeju. Ugunsdzēsēji glābēji notikuma vietā ieslēdza autocisternas skaņas signālu un palīdzēja cilvēkam iznākt no meža.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega starpstāvu pārsegums, divas vieglās automašīnas, lauksaimniecības pašgājējmašīna, trīs gadījumos sausā zāle, zaru kaudze, eļļa un trīs gadījumos atkritumi.

Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 146 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietušas 25 personas. Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 456 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 240 par ātruma pārsniegšanu un pieci par agresīvu braukšanu. Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā uzsākti trīs administratīvo pārkāpumu procesi un astoņi kriminālprocesi.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsVID aiztur divas personas par gandrīz 10 kg marihuānas kontrabandas; piemērots apcietinājums
Nākamais rakstsIzplatītas jaunas ziņas šova “Lauku sēta” cienītājiem