Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 9. februāra plkst. 6.30 līdz 12. februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 109 izsaukumus – 31 uz ugunsgrēku dzēšanu, 56 uz glābšanas darbiem, bet 22 izsaukumi bija maldinājumi. Brīvdienās ugunsgrēkos gāja bojā četri cilvēki, bet cieta pieci.

Svētdien plkst. 00.03 saņemts izsaukums uz Valmieras novada Matīšu pagastu, kur dega kūts 200 m2 platībā. Dzēšanas darbos piedalījās arī Matīšu brīvprātīgie ugunsdzēsēji. Plkst. 05.39 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Sestdien plkst. 22.35 VUGD saņēma informāciju, ka Patversmes ielā Rīgā piecstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka pirmā stāva dzīvoklī deg istaba un koridors kopumā 30 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās septiņi cilvēki, no kuriem divi ugunsgrēkā cieta, bet VUGD evakuēja vēl trīs un divus izglāba, no kuriem viens bija cietis ugunsgrēkā. Kopumā ugunsgrēkā cieta trīs cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā noslēdza plkst. 00.44. 

Desmitos vakarā VUGD saņēma informāciju, ka Jēkabpils novadā, braucot pa ceļu, redzamas liesmas. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāva koka un ar skārdu apšūta ēka jau deg ar atklātu liesmu pilnā 45 m2 platībā un tai ir iebrucis jumts. Dzēšanas darbu laikā atrasts bojāgājušais. Ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā noslēdza plkst. 00.47.

Pusdeviņos vakarā ugunsdzēsēji glābēji devās uz Lilastes ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī uz plīts bija piededzis ēdiens 0,1 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no dzīvokļa evakuējās divi cilvēki, kuri negadījumā cieta un nodoti NMPD darbiniekiem. Ugunsdzēsēji glābēji pārbaudīja, vai sadūmojums nav izplatījies uz citiem dzīvokļiem un izvēdināja telpas.

Plkst. 14.14 VUGD saņēma informāciju, ka Augšdaugavas novadā pa vienstāva dzīvojamās mājas logu nāk dūmi. Ierodoties notikuma vietā un pārmeklējot ēku, ugunsdzēsēji glābēji tajā atrada divus bojāgājušos. Vienstāva dzīvojamā mājā dega istaba pilnā 15 m2 platībā. Darbs notikuma vietā noslēdzās pussešos vakarā.

Sestdien, neilgi pēc septiņiem no rīta Bauskas novada Īslīces pagastā divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās pieci cilvēki.

Piektdien plkst. 09.57 saņemts izsaukums uz Siguldas novadu, kur, saskaņā ar pieteicēja sniegto informāciju, ar atklātu liesmu deg neliela ēka. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāva koka dzīvojamā māja deg pilnā 30 m2 platībā. Pie ieejas durvīm ugunsdzēsēji glābēji atrada bojāgājušo. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 12.47.

Iepriekšējais rakstsŠorīt apgrūtināta braukšana lielākajā daļā Latvijas teritorijas
Nākamais rakstsPēc Dona uzvaras ar jaunām ziņām klajā nāk “Supernova” organizatori