Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Bauskas iecirknī tika saņemts iesniegums, ka Bauskas novada Ceraukstes pagastā no mājas pagalma tika nozagtas divas automašīnas „Audi A6”. Izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka zādzība nav notikusi. Policijā sākts kriminālprocess par apzinātu nepatiesu ziņojumu par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu un par apzināti nepatiesas liecības sniegšanu pirmstiesas kriminālprocesā.

28. februārī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Bauskas iecirknī tika saņemts iesniegums no 1996. gadā dzimušas sievietes, kura informēja, ka no viņas mājas pagalma Bauskas novada Ceraukstes pagastā ir nozagtas 2004. un 2005. izlaiduma gada automašīnas „Audi A6”. Turklāt sieviete norādīja, ka iespējamā vainīgā persona varētu būt 1999. gadā dzimis vīrietis. Policijā par notikušo tika sākts kriminālprocess, tomēr izmeklēšas gaitā likumsargi noskaidroja, ka zādzība nav veikta.

Kā atklāja policisti, sieviete nolēmusi rakstīt iesniegumu par transportlīdzekļu zādzību atriebības nolūkos, proti, lai panāktu kriminālprocesa uzsākšanu pret 1999. gadā dzimušo vīrieti, jo viņš neesot atbildējis viņai sociālajās vietnēs.

Kriminālprocess par automašīnu zādzību tika izbeigts noziedzīga nodarījuma sastāva trūkuma dēļ, taču pret sievieti tika sākts kriminālprocess par apzināti nepatiesu ziņojumu par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa uzsākšanu pret noteiktu personu un par apzināti nepatiesas liecības sniegšanu pirmstiesas kriminālprocesā, ja to izdarījusi persona, kura brīdināta par kriminālatbildību par apzināti nepatiesas liecības sniegšanu.

Par minēto rīcību Krimināllikumā paredzēts sods – īslaicīga brīvības atņemšana vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods.

Valsts policija aicina iedzīvotājus savstarpējās komunikācijas problēmas risināt, neiesaistot kriminālpolicijas resursus, kā arī ņemt vērā, ka, ziņojot par noziedzīgu nodarījumu, ikviena persona tiek brīdināta, ka par apzināti nepatiesa pieteikuma sniegšanu tā var tikt saukta pie kriminālatbildības, kā tas notika šajā gadījumā.

 

Iepriekšējais rakstsŠausminoši notikumi risinājušies Latgales pusē
Nākamais rakstsIzskan pilnīgi jaunas ziņas par laiku brīvdienās un nākamnedēļ – prognoze 7 dienām!