Lieldienās laiks bija jauks, bet pavēss, naktīs termometra stabiņam vēl noslīdot zem nulles. Kas mūs sagaida turpmāk? Stāsta LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis.

“Laiks jūtami kļūs siltāks. Šī nedēļa būs saulaina, arvien siltāka. Naktīs sals vairs nav gaidāms, līdz ar to dabā sāksies aktīva veģetācija – zaļums pakāpeniski parādīsies. Jautājums, vai temperatūra sasniegs +20 grādus, šonedēļ ļoti tuvu tam būsim,” stāsta Bricis.

Pirmdien gaiss iesils līdz +16…+17 grādiem, turpmākajās dienās lielākoties +14…+15….+18 grādu robežās. Gaisa temperatūra naktī tuvu pie nulles, tomēr nedēļas otrajā pusē tie būs jau +3…+8 grādi.

Izņēmums ir Rīgas līča piekraste Kurzemē, kas siltumu šonedēļ nejutīs, saka Bricis. Visu nedēļu valdošie vēji no Rīgas līča nesīs aukstumu, līdz ar to, piemēram, Mērsragā, Rojā, Engurē, Kolkā un citviet šis siltuma vilnis īpaši nebūs jūtams, gaisam pat pēcpusdienās neiesilstot līdz +10.

Runājot par ziemas riepu maiņu, Toms saka, ka tas atkarīgs no katra cilvēka ieradumiem. Jārēķinās, ka, piemēram, Vidzemē neliels sniegs vai apledojums var pārsteigt pat maija pirmajā pusē. Ja katru dienu jābrauc uz darbu, tas var sagādāt izaicinājumus.

Par tālākām prognozēm sinoptiķis runā nelabprāt, cerot, ka tās mainīsies, tomēr aprīļa beigās – maija sākumā pagaidām izskatās, ka neliels aukstuma vilnis varētu parādīties.

 

Iepriekšējais rakstsLieldienu brīvdienās notverti 79 dzērājšoferi, bet ir arī labā ziņa
Nākamais rakstsSarežģīts posms iestājies leģendārās Laimas Vaikules dzīvē