Latvijā ieplūstot siltākai gaisa masai, gaisa temperatūra pakāpeniski kļūst arvien augstāka. Ceturtdien termometra stabiņš vietām sasniedza +30…+31° atzīmi, bet piektdien gaisa temperatūra bija vēl augstāka un diena kļuva par līdz šim karstāko šajā gadā, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Nedēļas nogalē, līdz ar auksto atmosfēras fronti, karstā gaisa masa no Latvijas teritorijas sāks atkāpties. Gaisa masu maiņas dēļ sestdien gaidāms lietus un pērkona negaiss, bet temperatūra brīvdienās kļūs par pāris grādiem zemāka. Nākamnedēļ pie mums turpinās ieplūst vēsāks gaiss, tādēļ dienas laikā termometra stabiņš pārsvarā pieturēsies vairs tikai +19…+23° robežās, bet, atgriežoties ciklonu ietekmei, palaikam gaidāms lietus un brāzmains vējš.

Sestdien naktī rietumu un centrālajos rajonos, bet dienā pārsvarā valsts austrumos līs, vietām gaidāms arī pērkona negaiss ar stiprām lietusgāzēm. Lēns līdz mērens dienvidu puses vējš pakāpeniski iegriezīsies no rietumu puses, negaisa laikā tas kļūs brāzmains. Savukārt svētdien atmosfēras spiediens atkal paaugstināsies, tādēļ laiks kļūs sausāks un lietus gaidāms tikai nakts sākumā galējos austrumu rajonos. Maksimālā gaisa temperatūra brīvdienās lielākajā teritorijas daļā gaidāma vairs tikai +19…+26°, karstākam laikam saglabājoties vien sestdien valsts dienvidaustrumos, kur termometra stabiņš vēl sasniegs +27…+30°. Arī naktīs temperatūra pazemināsies – ja naktī uz sestdienu tropiskā nakts vēl būs novērojama daudzviet, tad naktī uz svētdienu gulēt jau būs vieglāk, jo gaiss atdzisīs līdz +12…+16°.

Jaunās nedēļas sākumā laika apstākļus noteiks ciklonu darbība – palaikam līs un arī vējš brīžiem kļūs brāzmaināks. Intensīvāki nokrišņi sagaidāmi tieši pirmdien, kad vietām ducinās pērkons. Neskatoties uz to, mūsu teritorijā saglabāsies patīkami silts laiks. Šī brīža prognozes liecina, ka pirmdien lielākajā daļā valsts gaiss vēl iesils līdz +22…+29°, bet tālākajās dienas karstums nedaudz atkāpsies un diennakts gaišajās stundās gaisa temperatūra nepārsniegs +18…+23°.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsAgrā Jāņu rītā izglābj iereibušu līgotāju; pēc tam viņš sāk uzvesties pavisam dīvaini
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 28. jūnijs