Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi brīdina par laiku ceturtdienas vakarā un naktī uz piektdienu.

15.-16.02.2024. naktī Latvijas austrumu daļā gaidāma stipra snigšana, vietām sniega sega pieaugs par 5-6 cm. Snigšanas laikā redzamība būs pasliktināta. Papildus vietām gaidāma arī atkala, uz ceļiem un citām virsmām veidosies apledojums.

ESI INFORMĒTS par apledojuma veidošanos uz ceļiem un ietvēm. Atsevišķos rajonos var tikt traucētas āra aktivitātes. Esi uzmanīgs gan ejot, gan arī braucot ar divriteni vai automašīnu.

Tāpat tuvākajās dienās gaidāmi mēreni nokrišņi, rietumu un centrālajos rajonos galvenokārt lietus. Turpināsies atkusnis, tāpēc strauji kusīs sniegs, palielināsies upju notece un paaugstināsies ūdenslīmenis, plašāk applūdīs upju palienes, gaidāma arī zemāko vietu applūšana ārpus palienēm. Kurzemē upes lielākoties brīvas no ledus. Centrālās daļas upēs, tai skaitā Lielupes baseina upēs, gaidāma ledus sakustēšanās, uzlūšana un iešana, iespējama sastrēgumu veidošanās.

ESI INFORMĒTS par potenciāli plūdiem visvairāk pakļautajām teritorijām. Pārvietojoties plūdu apdraudētajās teritorijās, ir jābūt piesardzīgam. Plašāka informācija par hidroloģiskajiem apstākļiem pieejama hidro.meteo.lv. Ieteikumi rīcībai plūdu apdraudējuma gadījumā https://www.vugd.gov.lv/lv/pludi

Iepriekšējais rakstsSinoptiķi pārsteidz ar prognozi turpmākajām dienām
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 16. februāris