Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi izplatījuši brīdinājumus par laiku ceturtdien, vienlaikus pastāstot par turpmāk gaidāmo. Sinoptiķi izplata ļoti nopietnu brīdinājumu un pastāsta par laiku turpmāk

Veicam brīdinājumu nomaiņu, lai precizētu kraso vēja brāzmu intensitāti, ko nesīs pērkona negaiss. 11.07.2024. pēcpusdienā virs Latvijas sāks veidoties pērkona negaisi ar krasām vēja brāzmām 20-24 m/s, ļoti stiprām lietusgāzēm, iespējama arī lielgraudu krusa, savukārt laika posmā no plkst. 16:20 līdz plkst. 19:00 dažviet valsts centrālajos rajonos gaidāms pērkona negaiss ar ekstremāli stiprām lietusgāzēm un krasām vēja brāzmām 25-30 m/s. Negaisa mākoņi tālāk virzīsies uz ziemeļaustrumiem, un negaiss turpināsies arī vakarā un nakts pirmajā pusē.

Ciklonu darbības ietekmē laikapstākļi gan šodien, gan arī turpmākajās dienās būs mainīgi. Šobrīd spēkā ir oranžā līmeņa brīdinājums par pērkona negaisu ar ļoti stiprām lietusgāzēm un krasām vēja brāzmām līdz 20-24 m/s, valsts centrālajos rajonos spēkā sarkanā līmeņa brīdinājums, jo tur lietusgāzes gaidāmas vēl stiprākas. Rītdien, paaugstinoties atmosfēras spiedienam, būs mierīgāks laiks, taču sestdien mūs sasniegs jauna nokrišņu zona, kas līdzi nesīs negaisus. Jaunajā darba nedēļā arī reiz pa reizei jutīsim kādu lietus lāsi, taču nokrišņu daudzums būs ievērojami mazāks. Gan diennakts tumšajās, gan gaišajās stundās siltums saglabāsies, vietām atkal gaidāmas tropiskās naktis.

Nakts uz piektdienu nesīs lielākoties mākoņu laiku ar lietavām, kas galvenokārt būs novērojamas valsts centrālajos un austrumu rajonos, intensīvo nokrišņu zonai turpinot savu virzību uz ziemeļaustrumiem. Lokāli būs novērojamas ļoti stipras pērkona lietusgāzes. Piektdien diennakts gaišajās stundās laiks jau būs mierīgs, vietām, galvenokārt valsts austrumos, gaidāms vairs tikai neliels lietus. Kā naktī, tā arī dienā vējš saglabāsies lēns, vienīgi negaisa laikā vietām krasas vēja brāzmas var sasniegt 20 m/s. Nakts būs silta, jo minimālā gaisa temperatūra būs +17…+21° robežās, kas nozīmē, ka daļā valsts gaidāma tropiskā nakts. Dienas gaitā gaiss iesils līdz +22…+27°, bet piekrastes tuvumā būs par kādu grādu vai diviem zemāk.

Brīvdienās debesis pārsvarā klās mākoņi, lai gan brīžiem starp tiem izsprauksies arī kāds saules stars. Sestdien dienas otrajā pusē valsts teritoriju no dienvidrietumiem sasniegs mākoņu zona, kas nesīs gan lietu, gan zibeni. Zona turpinās savu virzību uz ziemeļaustrumiem arī nakts laikā, visintensīvāk līs Latvijas centrālajos rajonos. Jāņem vērā, ka negaisa laikā vējš būs brāzmains! Nokrišņi mitēsies svētdien rīta pusē, taču vietām neliels lietus ir gaidāms arī pēcpusdienas un vakara stundās. Pārsvarā pūtīs lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš, kas svētdien pakāpeniski iegriezīsies no rietumu puses. Termometra stabiņš naktī nenoslīdēs zem +15…+20° atzīmes, un dienā gaisa temperatūra daudzviet paaugstināsies līdz +24…+30°.

Nākamās nedēļas pirmajā pusē brīžiem uzlīs, taču vairs ne tik stipri un arī ne ilgstoši. Laiks saglabāsies silts, diennakts gaišajās stundās lielākajā Latvijas daļā termometra stabiņš pieturēsies virs +25° atzīmes.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsVēlas konkrētu laiku, par kuru agrāk mācības skolā sākties nedrīkstētu
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 12. jūlijs