Sinoptiķi prognozē karstumu, gaidāms lietus – šonedēļ kļūs vēl siltāk, nedēļas otrajā pusē gaidāmi nokrišņi, vēsta LATVIJAS VIDES, ĢEOLOĢIJAS UN METEOROLOĢIJAS CENTRS. 

Aizvadītā nedēļa bija saulaina un sausa, tuvākajās dienās arī gaidāms sauss un silts laiks. Tomēr nedēļas otrajā pusē mākoņu daudzums palielināsies un rietumos palaikam līs. Nedēļas gaitā valsts teritorijā pakāpeniski ieplūdīs siltāks gaiss, nedēļas nogalē dienās daudzviet gaiss iesils virs +27°, līdz ar to gaidāms pirmais šīs vasaras nozīmīgais karstuma periods. 

Pirmdien gan naktī, gan dienā debesis būs skaidras un, kaut arī pēcpusdienā no dienvidiem mākoņu daudzums palielināsies, nokrišņi nav gaidāmi. Lēns vējš dienā iegriezīsies no ziemeļaustrumiem, austrumiem un pūtīs lēni līdz mēreni. Naktī valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra pazemināsies līdz +4…+9°, siltākam gaisam saglabājoties piekrastē, tur +10…+14°. Skaidrojoties debesīm un pierimstot vējam, austrumos zāles virskārtā iespējama salna 0…-1°. Dienā gaiss iesils līdz +19…+24°, līča Kurzemes piekrastē vien līdz +16…+18°.

Otrdien un trešdien saglabāsies līdzīgi laika apstākļi – debesis būs daļēji mākoņainas, bez nokrišņiem. Vējš būs lēns, vien trešdien pēcpusdienā piekrastē tas pūtīs no ziemeļiem un nedaudz pastiprināsies. Otrdien naktī gaiss atdzisīs līdz +8…+12°, bet nakts uz trešdienu būs par dažiem grādiem siltāka. Maksimālā gaisa temperatūra būs +21…+26°, vien vietām piekrastē gaiss neiesils vairāk par +19…+20°.

Nedēļas otrajā pusē gaidāmas izmaiņas laikapstākļos – ceturtdien dienvidrietumu rajonos, bet nedēļas nogalē rietumu un centrālajos rajonos palaikam uzlīs, iespējams pērkona negaiss. Pēc šī brīža prognozes, visvairāk nokrišņu būs sestdien. Naktis kļūs siltākas – minimālā gaisa temperatūra gaidāma +15…+20° robežās. Dienās daudzviet termometra stabiņš pakāpsies virs +27° atzīmes – gaidāms pirmais šīs vasaras nozīmīgais karstuma periods, tomēr vietām piekrastē nebūs siltāk par +18…+20°.

Sinoptiķi prognozē karstumu nākamnedēļ, gaidāms lietus

Sausuma periodam turpinoties, tuvākajās dienās valsts lielākajā daļā saglabāsies augsta ugunsbīstamība, tāpēc aicinām būt īpaši atbildīgiem un piesardzīgiem dodoties pie dabas!

Kā arī vēlamies vērst uzmanību, ka, debesīm skaidrojoties, UV indekss būs vidēji augsts, tāpēc ilgstoša uzturēšanās tiešos saules staros dienas vidū un pēcpusdienā nav vēlama. Vairāk lasiet šeit: https://videscentrs.lvgmc.lv/lapas/ultravioletas-radiacijas-indekss

Iepriekšējais rakstsZiņas par nelaimi saņemtas no Daugavpils
Nākamais rakstsZināms nākamās nedēļas populārākais vārds