Tuvākajās dienās un jaunnedēļ Latvijā gaidāmi mainīgi laika apstākļi. Piektdiena un sestdiena būs lielākoties saulainas, bez nokrišņiem, bet svētdien daudzviet gaidāms lietus. Pirmdien īslaicīgi iestāsies sauss un mierīgs laiks, bet jau otrdien Latvijai pietuvosies plašs ciklons no rietumiem, kas visā valsts teritorijā nesīs lietu un brāzmainu vēju. Dienās gaiss lielākoties iesils līdz +16…+20°, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Piektdien un sestdien, augsta spiediena apgabalam šķērsojot valsts teritoriju, gaidāms sauss un mierīgs laiks – lielākoties spīdēs saule, diennaktis paies bez būtiskiem nokrišņiem. Pūšot lēnam vējam, naktīs atsevišķos rajonos veidosies migla, kas dažviet saglabāsies līdz pat priekšpusdienai! Minimālā gaisa temperatūra lielākajā daļā valsts teritorijas būs +6…+12° robežās, piekrastē par kādu grādu siltāk, vienīgi nakts uz sestdienu austrumu rajonos būs vēsāka – gaisam atdziestot līdz +3…+7°. Dienās gaiss iesils līdz +17…+20°.

Svētdien laika apstākļus noteiks zema spiediena ieplaka. Dienas laikā Latvijas teritoriju, sākot no rietumiem, šķērsos nokrišņu zona, daudzviet atnesot īslaicīgu lietu. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu, dienvidu vējš, kas dienas vidū iegriezīsies no rietumiem, ziemeļrietumiem, piekrastē brāzmās sasniedzot līdz pat 15 m/s. Diennakts tumšajās stundās gaiss atdzisīs līdz +9…+12°,  piekrastes rajonos gaiss gan saglabāsies nedaudz siltāks, tur +12…+15°, savukārt dienā gaisa temperatūra atkal gaidāma līdz +17…+21°. 

Pirmdien saule mīsies ar mākoņiem, īslaicīgi iestāsies sauss un mierīgs laiks – galvenokārt pūtīs lēns vējš, naktīs gaiss atdzisīs +7…+13° robežās, bet dienā iesils līdz +15…+18°. 

Otrdien Latvijai pietuvosies plašs ciklons no rietumiem, tā ietekme saglabāsies līdz pat nedēļas vidum. Pastiprināsies vējš – trešdien tas brāzmās daudzviet sasniegs 15-19 m/s, bet jūras piekrastē pat 20-22 m/s! Visā valsts teritorijā gaidāmi nokrišņi, iespējams, ka vietām lietus būs ilgstošs. Dienās temperatūra saglabāsies līdzīga, termometra stabiņam sasniedzot +15…+21°. Lai gan būtiskas izmaiņas maksimālā gaisa temperatūrā nav gaidāmas, šī brīža prognoze liecina, ka no nedēļas vidus naktis kļūs nedaudz siltākas.

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 15. septembris
Nākamais rakstsDaudzu iemīļotajai “Lauku sētas” dalībniecei steidzami nepieciešama palīdzība